Šport

Šport, 21.10.24

today21.10.2024

Ozadje
AD

V Domžalah je bil 16. mednarodni turnir v karateju SKIF zveze Slovenije na katerem je sodelovalo 350 tekmovalcev iz Belgije, Romunije, Avstrije, Češke in Slovenije. Na turnirju je bil uspešen tudi Karate klub Tromejnik iz Kuzme, ki je zasedel moštveno četrto mesto med 17. ekipami. Posamično so v katah zmagali: Neja Grebenar dvakrat, Herman Markoč in Boštjan Grah, druga mesta so zasedli: Žan Kumer, Ana Ela Ajlec, Luka Zrim in Marko Bunderla, tretja pa: Alex Rogan, Žan Kumer, Dorijan Peterka, Maksimiljan Markoč dvakrat in Gal Časar, vsi iz Karate kluba Tromejnik. V katah posamično je med starejšimi članicami zasedla prvo mesto Jelka Rošker Trajbar iz Karate kluba Cankova. Zadnji pokalni karate turnir bo 7. decembra v športni dvorani Osnovne šole Sveti Jurij v Občini Rogašovci.

Na letališču soboškega aerokluba Murska Sobota je bilo dvodnevno državno prvenstvo v letenju z ultralahkimi letali. Med devetimi ekipami iz petih slovenskih klubov je naslov državnega prvaka znova osvojila dvojica: Stanko Pesl in Tomaž Gajser iz Aerokluba Prlek, druga je bila dvojica Ivan Trojner. Aleš Škerbinek iz Letalskega centra Maribor, na tretje mesto pa sta se uvrstila Jože Velnar in Dušan Fister iz soboškega aerokluba.

V Ljutomeru so bile zadnje letošnje kasaške dirke v Prlekiji, v vseh šestih dirkah pa so bili zmagovalci prleški kasaški vozniki. V prvi dirki je zmagal Marko Slavič s Saro, v dirki v spomin na Ludvika Slaviča starejšega je zmagal Fenomenal na vajetih Simona Slaviča, v dirki ljutomerskih gimnazijcev pa Extra George na vajetih Vita Šadla. V spominski dirki za Vlada Plohla je zmago slavila Rubi z Brankom Seršenom, v peti dirki je zmagala Denalda OP z Jožetom Sagajem in v zadnji dirki francoskih kobil: Fidji DU Leard na vajetih Branka Seršena.

Branko Seršen

Nogometašinje v 1. slovenski nogometni ligi so odigrale tekme 9. kroga, kar predstavlja prvo polovico rednega dela prvenstva. Mura Nona je v Velesovem premagala Cerklje s 5:0. Štiri zadetke je dosegla Ljutomerčanka Sara Makovec, enega pa je dodala Hane Serec. Makovec je dosegla tri zadetke že v prvem polčasu, uspešna je bla v 25., 35. in 38. minuti, enega je dodala v 79. minuti, Serec pa je zadela za vmesnih 4:0 v 65. minuti.

Nogometaši Čarde iz Martjanec so po odličnem startu v prvenstvu doživeli drugi zaporedni poraz, tokrat najhujšega letos. Na gostovanju v Šmartnem so izgubili z visokih 7:1. Varovanci trenerja Leona Horvat so visoko zaostajali že ob polčasu, ko je bilo 4:0. Za domače je dosegel klasični hattrick Marcel Blaj, ki je zadel v 10., 20. in 35. minuti, vmes je bil uspešen v 11. minuti še Dominik Vrbovšek. Nato je v drugem polčasu v 71. izid na 4:1 s častnim zadetkom znižal Luka Časar, Čarda pa je od te minute igrala z igralcem manj, saj je bil izključen Luka Časar. Do konca so padli še trije zadetki v mrežo Čarde zgolj v treh minutah. Dvakrat je zadel Ardit Vezaj v 73. in 76. minuti, enkrat pa vmes Sven Aleksander Kučiš v 75. minuti.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%