Novice

Nedeljske športne novice, 20.10.24

today20.10.2024

Ozadje
AD

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je ekipa Murexina v gosteh premagala Fužinar Inter Diskont s 4:2 in dosegla tretjo prvenstveno zmago. Za Pucončane so po enkrat zmagali Gregor Zafoštnik, Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in dvojica Zafoštnik-Zelko. Za Korošce je dvakrat zmagal Pucončan Mitja Horvat, ki je na začasnem delu na Koroškem.

V 2. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige je ekipa Murexina v Puconcih premagala Arrigoni iz Izole s 6:3. Za Murexin je zmagala dvojica: Ana Kovačec – Blažka Harkai, dvakrat sta zmagali posamično: Blažka Harkai in Ema Crnkovič ter enkrat še Ana Kovačec.

V slovenskih odbojkarskih ligah športna sobota pomurskim ekipam ni bila naklonjena. V 1. A slovenski ligi ligi za člane je Fužinar v derbiju začelja premagal oslabljeno Panvito Pomgrad, kjer je manjkal poškodovani Sani Adžović. Kljub oslabljeni ekipi so soboški odbojkarji povedli z 2:0, na koncu pa izgubili s 3:2 in osvojili zgolj eno točko. Za Panvito Pomgrad so največ točk zadeli: Tilen Pušnik 26, Jakob Špes Podbregar in Žan Bedrač pa 8 točk.

Tilen Pušnik

V 1. B slovenski ligi za članice je Formis v Hočah premagal Murexin Puconce s 3:0. Za puconsko ekipo so zadele največ točk: Nika Fišer 9, Tinkara Kavnik 8 in Nataša Anželj 5 točk.

V 2. slovenski odbojkarski ligi – vzhod so v 2. kolu pomurska dekleta igrala takole: Branik II – Lendava 3:0, Kajuh Šoštanj – Ljutomer 3:2 in Sobota – Turbina 0:3.

V 3. slovenski odbojkarski ligi za člane je II. ekipa Calcita Volleya premagala novoustanovljeno ekipo Ljutomer Volleya s 3:0.

V 12. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Celje pred 1500 gledalci premagalo soboško Muro s 4:3, čeprav je ta že vodila z 2:0. Za Muro je dosegel dva zadetka Vizinger v 8. in 48. minuti ter Maroša v 86. minuti iz 11-metrovke. Za Celjane so zadeli Kvesič v 63., Kučiš v 69., Vukliševič v 75. in Matko v 80. minuti; Celjani so igrali proti Mure od 77. minute dalje samo z 10 igralci zaradi izključitve Zeca.

V Lendavi je Nafta 1903 privabila v športni park 1300 gledalcev a ljubljanska Olimpija je zmagala tesno z zadetkom Aleksa Blanca že v 8. minuti z rezultatom 1:0.

V 2. slovenski nogometni ligi je v 11. kolu Klima Tratnjek Beltinci ob praznovanju 75 letnice kluba pred 1000 gledalci dosegla izid 0:0 proti Dravinji iz Slovenskih Konjic. Ekipo po odhodu Damjana Gajserja še naprej vodi Blaž Krauthaker.

V 10. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer 200 gledalcem z novo streho nad osrednjo tribuno privoščil malo več udobja, a zgolj točko na igrišču proti Korotanu/Prevalje ob izidu 1:1, ki so jo domači osvojili v izdihljajih tekme. Ljutomerčani so dosegli izenačujoči zadetek v 91. minuti iz 11 metrovke preko Primoža Paniča, gostje pa so na tekmi vodili od 56. minute dalje, strelec zadetke zanje je bil Andraž Bijol.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Radenska Slatina/Radgona – Veržej 0:2, Apače – Križevci 1:2, Bakovci – Cven 5:0 in romski derbi: Pušča – Roma Vanča vas 11:1.

Na letališču soboškega aerokluba v Rakičanu 9 ekip iz petih slovenskih aeroklubov sodeluje na državnem prvenstvu v navigacijskih letih in natančnem pristajanju z ultralahkimi letali. Po prvem tekmovalnem dnevu vodi dvojica: Stanko Presl – Tomaž Gajser iz Aerokluba Prlek Ljutomer, na drugem mestu je dvojica Jože Velnar – Dušan Fister iz Aerokluba Murska Sobota in tretja Ivan Trojner in Aleš Šerbinek iz Maribora. Danes imajo piloti na programu drugi tekmovalni dan.

V prvi B slovenski kegljaški ligi za člane je Rudar v Trbovljah premagal Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Robert Rožanc 579, Milan Kovačič 571 in Dušan Pohovnikar 571 kegljev.

V 5. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Lendava v gosteh premagala Slovenske Konjice s 6:2, kar je njena druga zmaga v ligi. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec kar 605, Boris Tisovic 539 in Janez Šimon 528 kegljev.

V Čakovcu je bilo prvo kolo vzhodne zimske lige v streljanju na glinaste golobe. Med 35 strelci je zmagal Boštjan Maček s 64 zadetki, četrti je bil Marko Miljevič s 60. zadetki, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. Najboljši Radgončan Milan Pelcl je bil s 57. zadetki uvrščen na 11. mesto.

Boštjan Maček

V 6. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Arcont v Gornji Radgoni premagal Kronos iz Logatca z 32:20. Za Arcont so k zmagi največ zadetkov prispevali: Niko Nevio Perša 11, Aljaž Breznik 7 in Marcel Maier 3 zadetke.

V 4. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje v gosteh premagala Domžale z rezultatom 76:45. Pri Celjankah je Blaža Čeh iz Rakičana v 27. minutah igre k zmagi prispevala 15 točk.

V 2. kolu 4. slovenske košarkarske lige za člane je Nona Murska Sobota, kot novinec v ligi, v prvi domači tekmi sezone pred več kot 200 gledalci gostila Jezernike iz Prevalj. Zmago so slavili gostje s 94:87 a šele v podaljšku, saj je bil po štirih četrtinah izid izenačen. Za Nono Mursko Soboto so največ točk zadeli: Aljoša Mlekuž 36, Žiga Pojbič Kovačič 14 in Leon Zver 11 točk.

V nadaljevanju športnega popoldneva na Murskem valu boste lahko spremljali še zanimive tonske prispevke. O 58. Spominskem soboškem teku bosta govorila zmagovalca med člani, Jan Kramer in Urška Martinec. O aktivnostih soboških atletskih sodnikov bo govoril njihov predsednik Štefan Puhan, kako pa je minila drugoligaška odbojkarska tekma članic Sobote in Turbine pa nam bosta več povedala trenerja Davorin Čeleš in Danilo Maučnik. Ostanite v naši družbi.

Urška Martinec
Jan Kramer
Štefan Puhan
Davorin Čeleš
Danilo Maučnik

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%