Šport

Šport, 14.10.24

today14.10.2024

Ozadje
AD

Slovenska članska nogometna reprezentanca v 4. kolu Lige narodov z 1:0 v gosteh premagala Kazahstan. Edini zadetek na tekmi je dosegel Jan Mlakar, po podaji Prekmurca Erika Janže – slednji je igral celo tekmo. V drugi tekmi je Avstrija premagala Norveško kar s 5:1, tako da imajo zdaj na lestvici skupine B – 3 Avstrija, Norveška in Slovenija, vse po sedem točk. Izbrance Matjaža Keka v ligi B in skupini B3 novembra čakata še dve preizkušnji, in sicer doma z Norveško ter v gosteh z Avstrijo.

V 3. slovenski nogometni ligi je bil na sporedu prvi letošnji pomurski derbi med Čardo in Avto Rajhom iz Ljutomera. Zaradi obnove zelenice v Martjancih je bila tekma odigrana v Bakovcih, zmagovalci pa so vsaj glede na trenutno formo presenetljivo postali nogometaši Ljutomera, ki so pred 400 gledalci zmagali z 2:1. Ljutomerčani so sicer povedli v 32. minuti z zadetkom Santina Nikoliča, a v 49. minuti ostali  zgolj z 10-imi nogometaši na igrišču, saj je rdeči karton prejel Tilen Semenič. Čarda je izenačila v 52. minuti ko je iz 11-metrovke zadel Patrik Žekš, ki se je s tem zadetkom znova izenačil na vrhu lestvice strelcev – skupno je dosegel 7 zadetkov, odločilni zadetek na srečanju pa je padel v 83. minuti ko je za končnih 1:2 postavil Karel Šalamun. Ljutomerčani so s tem dosegli drugo zaporedno zmago in prekinili niz treh zaporednih zmag martjanskih nogometašev.

V 1. slovenski ženski nogometni ligi ni bilo posebnosti. Tako Olimpija kot Mura Nona sta prišli do novih zmag in ohranjata tako imenovani mrtvi tek na vrhu letvice. Olimpija je zabeležila novo prepričljivo zmago. Varovanke prekmurskega trenerja Zdenka Maučeca so z 9:1 porazile Cerklje, tri točke pa so ostale tudi v Bratoncih, kjer je Mura Nona s 5:1 premagala Krim. Soboške igralke pod taktirko Vladimirja Kokola so povedle že v 1. minuti, ko je bila uspešna Špela Kolbl. Na 2:0 je povišala Noelle Vilčnik v 39., rezultat polčasa je v 45. minuti postavila Anja Eferl. Gostje so prek Natalije Blagojević v 59. minuti znižale na 3:1, domačo zmago pa je potrdil reprezentančni dvojec Špela Kolbl in Sara Makovec, ki sta zadeli v 63. in 79. minuti. Na lestvici vodi Olimpija z 21-imi točkami, kolikor jih ima tudi Mura Nona, ki ima tekmo manj.

V Mokricah se je s posamičnimi finali končalo svetovno prvenstvo v 3 D lokosotrelstvu. Na prvenstvu je za slovensko reprezentanco nastopil tudi član Lokostrelskega kluba Lendava Kristijan Horvat, ki se je s tradicionalnim lokom v članski konkurenci uvrstil na 34. mesto.

Kristjan Horvat v SLO reprezentanci na SP v Mokricah

Judo klub Komenda je pripravil 9. mednarodni turnir v judu za pokal Komende, na katerem je sodelovalo 405 tekmovalcev iz 43 klubov iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Iz Judo kluba Murska Sobota je med starejšimi dečki U – 15 v svoji težnostni kategoriji Urban Klarič zasedel drugo mesto, Luka Smodiš pa je bil sedmi. Iz Judo kluba Lendava je bila med 12 letniki Brina Podgorelec tretja, Noel Sőke je bil drugi in Gabor Varga tretji v svoji težnostni kategoriji. Med 14 letniki je bila zmagovalka v svoji kategoriji Gaja Škraban, med 16 letniki pa je bila Adela Mulahmetovič druga.

Soboški judoisti

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%