Šport

Nedeljske športne novice, 13.10.24

today13.10.2024

Ozadje
AD

Slovenska nogometna reprezentanca U–17 pod taktirko selektorja Gorana Cvijanovića je bila v drugi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Gornji Radgoni še drugič uspešna, tokrat proti Armeniji z 1:0. Edini zadetek je dosegel Svit Mlekuž v 56. minuti, žal pa je Samo Hočevar v 85. minuti zapravil še strel iz 11 metrovke. Za Slovenijo je do 78. minuti igral tudi Miha Matjašec iz Črenšovec, nekdanji igralec Mure, ki je zdaj član Domžal.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je soboška Mura v Svetem Martinu na Hrvaškem premagala hrvaškega prvoligaša Slaven Belupo z 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Gal Kurež v 18. minuti in Filipo Trippi v 42. minuti srečanja.

V 10. kolu 2. slovenske nogometne lige je Jadran v Dekanih pred 100 gledalci premagal Klimo Tratnjek Beltince z 2:0. Za Jadran sta bila strelca: Luka Kerin v 7. in Filip Pobi v 69. minuti. Beltinčane je na tekmi po odhodu Damjana Gajserja vodil njegov pomočnik Blaž Krauthaker.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Črenšovci – Hungarikum Olimpija Dolga vas 0:3, Polana – Radenska Slatina/Radgona 0:0, Veržej – Turnišče 2:6, Kema Puconci – Hodoš 1:0, Roma Vanča vas – Bakovci 0:16, Cven – Apače 0:0, Cankova – Goričanka Rogašovci 6:0 in Kobilje – Panonija Malibu 2:0.

V Športnem parku v Bakovcih je bil na sporedu 10. Bakovski tek za mlade in člansko konkurenco. Skupno je teklo 75 udeležencev iz Hrvaške in Slovenije. Med člani je na 7 km dolgi progi zmagal Boštjan Brunec iz Dokležovja, med članicami pa na 4,3 km Veronika Erjavec. Med rekreativci sta zmagala v moški konkurenci Slavko Kumek iz ekipe Snaga Maribor in v ženski Ariel Šadl iz Murske Sobote, med mladimi pa so bili zmagovalci Maks Kous, Jure Cipot, Luka Sedonja Ploj, Tine Černjavič, Stella Borovnjak, Inja Slana, Hana Koudila in Maša Žalig.

V Murski Soboti so odbojkarji Panvite Pomgrada v 2. kolu v prvi A slovenski odbojkarski ligi pred 100 gledalci utrpeli še drugi poraz, tokrat je bila boljša ekipa Triglava iz Kranja s 3:0. Za soboško ekipo so na tekmi zadeli največ točk novinci: Sani Adžović 14, Jakob Špes Podbregar 10 in Tilen Pušnik 8. Pri Triglav je igral tudi nekdanji igralec Panvite Pomgrada Dino Vinkovič in za goste k zmagi prispeval 12 točk.

V prvem kolu druge slovenske odbojkarske lige vzhod za članice je ekipa Sobote v gosteh premagala Slovenj Gradec s 3:0. II. ekipa Branika je premagala Ljutomerčanke s 3:0, poraz 3:0 pa so utrpele tudi odbojkarice Lendave in sicer od Turbine v Rušah.

V prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige za člane je Ljutomer Volley v gosteh premagal Piran s 3:0.

V 2. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih Murexin premagal Mengeš s 4:0. Za Murexin je zmagala dvojica: Damjan Zelko – Gregor Zafoštnik ter posamično Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Gregor Zafoštnik.

V slovenski ligi v hokeju na travi za člane je predanovski Triglav v gosteh premagal Lipovce s 4:3. Za Lipovce je dvakrat zadel Luka Vegič in enkrat Blaž Berden, za Triglav pa so bili uspešni: Tadej Mikola dvakrat ter po enkrat Nejc Andrejek in Uroš Balažic.

Na Ptuju se je v petek začelo tridnevno 16. državno prvenstvo v klasičnem pikadu, kjer uspešno nastopajo tudi igralci Prlekije in Prekmurja. Med mladinci do 21 let starosti je postal državni prvak Luka Marinič, med mladinkami pa Klara Hebar, oba iz ekipe Top Gun Cleangrad iz Grlave. Med kadeti je osvojil državni naslov Uroš Žalik iz Gabrijelovega barčka iz Vučje vasi, med kadetinjami pa Tjaša Flegar iz Pikado kluba Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem.

Kadetinje na DP v klasičnem pikadu

V 4. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Impol iz Slovenske Bistrice v Radencih premagal Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Vinko Hleb 586, Robert Rožanc 581 in Milan Kovačič 566. Radenčani v letošnji sezoni nastopajo brez Janija Steržaja, ki je zdaj član mariborskega Konstruktorja v prvi A ligi.

V 5. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Branik v Mariboru premagal radgonski Arcont z 28:22. Za Radgončane so dosegli največ zadetkov: Jernej Hedl in Niko Nevio Perša po 5 ter Dorian Kocan tri zadetke.

V 8. kolu v elitni državni šahovski ligi v Radencih je Pomgrad premagal Ig s 6:0, Celjski šahovski klub pa Gornjo Radgono s 5:1. V prvi slovenski šahovski ligi – vzhod je Kostak Krško premagal II. ekipo Pomgrada s 4:2, Rokada iz Lendave pa je bila prosta.

Štefan Cigan, ŠD Pomgrad

V 5. kolu 2. slovenske šahovske lige vzhod je III. ekipa Poligrama premagala III. ekipo Pomgrada s 3,5:2,5.

V nadaljevanju športnega popoldneva se selimo še k tonskim prispevkom. Prvi na vrsti bo utrip po sinočnji prvoligaški odbojkarski tekmi med Panvito Pomgradom in kranjskim Merkurjem, po kateri so za Murski val spregovorili igralca Urban Drvarič in Dino Vinkovič ter trener gostov Sašo Rop. 10. Bakovski tek bosta komentirala zmagovalca Boštjan Brunec in Veronika Erjavec, o ljutomerski ženski odbojki bo govoril novi predsednik Ženskega odbojkarskega kluba Ljutomer Andrej Tot, o letnem športnem srečanju invalidov v Mestni občini Murska Sobota pa Sonja Šavel. Ostanite ob sprejemnikih radia ob pogovornih športnih vsebinah, zanimivo bo.

Urban Drvarič
Dino Vinković
Sašo Rop
Andrej Tot
Sonja Šavel
Veornika Erjavec
Boštjan Brunec

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%