Šport

Nedeljske športne novice, 6.10.24

today06.10.2024

Ozadje
AD

Na kadetskem Balkanskem prvenstvu v rokoborbi v grško rimskem slogu je v Skopju Mitja Cener, član Rokoborskega kluba Murska Sobota, v kategoriji do 71 kg v skupni U – 17 zasedel tretje mesto. Mitja je bil uspešen tudi v starostni kategoriji U – 15 pred dvema letoma, ko je na Balkanskem prvenstvu zasedel drugo mesto.

Na 28. mednarodnem strelskem tekmovanju za pokal Gornje Radgone s standardno zračno puško je med strelci iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije moštveno zmagala I. ekipa Pohorskega bataljona iz Ruš s 1856.krogi in v postavi: Patrik Jakopiček, Gal Potrč in Vita Jakše, druga je bila II. ekipa iz Ruš,, tretji hrvaški Zelenbor, četrta je bila ekipa Gornje Radgone in peta Murska Sobota. Posamično je zmagala Vita Jakše iz Ruš s 623,7 krogi, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan s 619, 1 krogom in tretji Marlies Haindl iz Gornje Radgone s 618,9. krogi.

V 11. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach so Domžale v soboški Fazaneriji premagale Muro z 1:0, kar je njihova prva zmaga v ligi. Zmagoviti zadetek je pred 1200 gledalci dosegel za Domžale v 91. minuti Marcel Lorber. Gostje so v 63. minuti preko Danija Šmida zadeli tudi vratnico, Mura pa je dosegla zadetek preko Borne Prolete v 82. minuti a ga je glavni sodnik zaradi nedovoljenega položaja, po ogledu na Varu, razveljavil.

V 9. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Beltincih, na igrišču z umetno travo, pred 350 gledalci Klima Tratnjek Beltinci premagala Tolmin z 2:0. Zadetka sta dosegla Jura Štimac v 18. in Nigerijec Igne Ikena v 20. minuti.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Hungarikum Olimpija Dolga vas – Aluvar Gančani 1:2, Hotiza – Nedelica 3:2, Apače – Roma Vanča vas 12:0 in Pušča – Kema Puconci 0:7.

V 3. kolu prve A slovenske kegljaške lige za članice je Remolast premagal Radensko z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrle: Eli Pirc 545, NatašaMuršič 538 in Marika Kardinar 528.

V prvi B slovenski kegljaški ligi za člane je Ruše premagalo Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 560, Žan Pirc 556 in Vinko Hleb 541 kegljev.

V prvem kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice so Braslovče premagale Murexin Puconce s 3:1. Za Murexin so največ točk zadele: Ana Kolmanič 12 ter Nika Fišer in Anja Kolmanič po 10 točk.

V nadaljevanju prvenstva v slovenski ligi v hokeju na travi je Triglav v Predanovcih premagal Lipovce s 3:2. Za Triglav je dosegel dva zadetka Nejc Potokar in enega Davorin Škrilec, za Lipovce sta zadela: Uroš Stanko in Luka Vegič.

Hk Triglav

Na 8. teku Celjskih knezov je v Celju na 10 km tekel tudi Boštjan Brunec iz Dokležovja in se med 50 tekači uvrstil na solidno tretje mesto.

Društvo upokojencev Gornja Radgona je v počastitev občinskega praznika pripravilo meddruštveno tekmo v balinanju. V ženski konkurenci so zmagale upokojenke Bakovec pred Gornjo Radgono in Lendavo. V moški konkurenci so bili najboljši prav tako Bakovci pred Lendavo in Gornjo Radgono.

Bakovski ekipi na tekmi v G. Radgoni

V Radencih so v soboto odigrali 5. kolo v dveh državnih ligah v šahu. V državni šahovski ligi sta Pomgrad iz Murske Sobote in Žalec igrala 3:3, Ptuj pa je premagal Gornjo Radgono s 4:2. V prvi slovenski šahovski ligi, vzhod je v 5. kolu Zagorje ob Savi premagalo Rokado iz Lendave s 5,5:0,5, II. ekipa soboškega Pomgrada pa je premagala Šentjur s 5:1.

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva na Murskem valu boste spremljali še zanimive tonske prispevke.Prva bo prekmurska nogometna trenerka Nuša Ledinek iz Murske Sobote, ki je kot prva ženska iz naše pokrajine pridobila Uefa pro licenco.

Predsednik soboških odbojkarjev Matjaž Durič bo spregovoril kako bodo soboški odbojkarji v novi sezoni s pomlajeno ekipo tekmovali na treh frontah, košarkarski trener Dion Zajmi pa bo predstavil člansko košarkarsko ekipo Murske Sobote, ki bo tekmovala po treh leti znova v 4. slovenski članski ligi.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%