Šport

Nedeljske športne novice, 29.9.24

today29.09.2024

Ozadje
AD

V 10. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach sta v Lendavi Nafta 1903 in soboška Mura v prekmurskem derbiju igrala 0:0. Tekmo si je ogledalo kar 2400 gledalcev, ekipi pa v derbiju nista navdušili s prikazano igro. Naslednjo tekmo bo Nafta igrala že v petek 4. oktobra ob 20.15 v gosteh proti Radomljam, Mura bo dan pozneje v soboto ob 20.15 v Murski Soboti gostila nogometaše Domžal.

Derbi Nafta Mura si je ogledalo 2.400 gledalcev

V pomurskih nogometnih ligah v soboto ni bilo tekem, v murskosoboški ligi pa so igrali: Kema Puconci – Bakovci 3:1, Roma Vanča vas – Lipa 1:5 in Cven – Goričanka Rogašovci 4:1.

Na Balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane med 650 tekmovalci iz 13 držav so se pomurski veterani odlično odrezali. Miha Žalig iz Murske Sobote je v svoji starostni kategoriji v skoku v višino zasedel prvo mesto, v skoku v daljino pa drugo. Tjaša Žalig je postala balkanska prvakinja v teku na 800 metrov in 1500 metrov. Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci je bil drugi v skoku v daljino in drugi v teku na 100 metrov z ovirami, Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci pa je bil šesti v metu kladiva in deveti v suvanju krogle.

Balkansko prvenstvo, Zdravko Mauko, Tjaša In Miha Žalig

Na sobotnih kasaških dirkah v Ljutomeru je glavno dirko za nagrado Občine Križevci pri Ljutomeru dobila Denalda na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega z najboljšim kilometrskim časom 1:18,2. Od skupno sedmih dirk je kasaški veteranski voznik Marko Slavič zmagal v prvi dirki, kjer je vodil Men Amen, v drugi dirki je bil najhitrejši z Jamesonom GZ in v četrti dirki še s Family OZT. V tretji dirki je zmagal Fenomenal z voznikom Simonom Slavičem, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Jože Sagaj

V 2. kolu prve A slovenske kegljaške lige za članice je Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Slovenj Gradec z rezultatom 5:3, kar je prva zmaga radenske ekipe kot novinke v prvi ligi. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 581, Nataša Muršič 549 in Sonja Tibaut 536 kegljev.

KK Radenska do prve zmage v 1. ligi

V 2. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Litija v Radencih premagala oslabljeno ekipo Radenske s 6:2, pri kateri so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 545, Viko Hleb 536 in Dušan Pohovnikar 528 kegljev.

Na 23. mednarodnem pokalu v judu in sočasno 5. memorialu Milana Danka je v Dupleku sodelovalo 386 judoistov iz 59 klubov iz šestih držav. Med judoisti soboškega Judo kluba je med kadeti  U-18 Matic Klemenčič zasedel tretje mesto. Med tekmovalci Judo kluba Lendava je bila v kategoriji U–12 Lea Čizmazija v svoji težnostni kategoriji druga in Brina Podgorelec tretja.

V 3. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane, kjer iz Pomurja nastopa samo radgonski Arcont, so Radgončani gostovali pri ekipi Alplesa Železniki in bili poraženi z rezultatom: 23:20. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Niko-Nevio Perša 8, Aljaž Breznik 5 in Boštjan Šijanec 3.

Ob generacijskem druženju več kot 50-letne zgodovine Namiznoteniška kluba Sobota je soboški klub v telovadnici Osnovne šole 3 pripravil tudi »turnir legend«, igralcev, ki so ime soboškega kluba nosili na največjih državnih in mednarodnih tekmovanjih. Prvo mesto pri članih je osvojil Gregor Zafoštnik, drugo Janko Öri, tretje Smiljan Mekicar in četrto Luka Šantavec. Pri dekletih je zmago slavila Martina Komovec pred Saro Tanšek, tretja je bila Anamarija Horvat, četrta pa Eva Horvat.  V žrebanih dvojicah sta zmagala Luka Šantavec in Smiljan Mekicar pred Igorjem Vinčecem in Primožem Giderjem.

Turnir legend NTK Sobota, najboljši člani
Turnir legend NTK Sobota, najboljše članice

V 2. kolu prve članske državne šahovske lige je mariborski Poligram premagal Gornjo Radgono s 6:0. Soboški Pomgrad je s svojo prvo ekipo igral proti Braniku 3:3. Za Pomgrad je zmagal Jure Zorko, remizirali pa so: Nenad Mikloš, Štefan Cigan, Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak.

Denis Gjuran

V 2. kolu 1. slovenske šahovske lige – vzhod je II. ekipa Pomgrada premagala Slovenj Gradec s 4:2, s 4:2 je zmagal tudi trboveljski Rudar, ki je premagal lendavsko Rokado.

V prvem kolu 2. slovenske šahovske lige – vzhod sta III. ekipa Pomgrada in Malečnik igrala 3:3.

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva na Murskem valu pa vas vabimo, da prisluhnete še zanimivim tonskim prispevkom. Slišali boste utrinke s prekmurskega nogometnega derbija med Nafto 1903 in soboško Muro. O 100 letnici nogometne Mure bosta govorila predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in predsednik kluba Robert Kuzmič. Še o eni temi o Muri bomo poročali, namreč o drugi tekmi kvalifikacij za žensko ligo prvakinj, več bosta povedali Mateja Zver in Špela Kolbl. O Romski mini olimpijadi bo govoril Bruno Horvat, o 50 letnici radenske odbojke pa Bogdan Marič. Ostanite v naši druži dobrega športa, glasbe in zanimivih sogovornikov.

NŠ Mura, Jozsef Bozsik
NŠ Mura, Oskar Drobne
100-letnico Mure je obiskal tudi predsednik NZS, Radenko Mijatović
100 let Mure, Robert Kuzmič
NŠ Mura, Špela Kolbl
Mateja Zver
OK Radenci, Bogdan Marič
Bruno Horvat

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%