Šport

Nedeljske športne novice, 22.9.

today22.09.2024

Ozadje
AD

V Ljutomeru je 152 judoistov iz 28 klubov Slovenije, Avstrije in Slovaške sodelovalo na mednarodnem turnirju v judu, tekmovalci v starostnih kategorijah U-16 in U–14 so tekmovali tudi za slovenski pokal. Med soboškimi judoisti je bila pri mlajših kadetinjah v kategoriji do 52 kg Tia Lukač tretja, med starejšimi dečki je Ben Kokol zmagal v kategoriji do 46 kg, podobno kot Urban Klarič v kategoriji do 66 kg, vsi iz Judo kluba Murska Sobota. Med mlajšimi kadeti v kategoriji do 50 kg je bil drugi Žan Pihlar in v kategoriji do 55 kg tretji Ben Blagovič, oba iz Partizana Ljutomer. Mai Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci je bil v kategoriji do 66 kg drugi, drugi je bil tudi Naj Recek iz ljutomerskega Partizana v kategoriji do 81 kg, Jaka Slavič iz Judo kluba Križevci pa je osvojil tretje mesto. Med mlajšimi kadetinjami je bila zmagovalka v kategoriji nad 70 kg Pia Sovec iz Prleške judo šole, v kategoriji do 44 kg je bila Adela Mulahmetovič iz Lendave druga.

Soboški judoisti v Ljutomeru

Odbojkarji Panvite Pomgrada sodelujejo na mednarodnem pripravljalen turnirju »Ivo Matić« v Bosni. V polfinalni tekmi so izgubili s 3:0 proti domači ekipi Napredak iz Odžaka, v tekmi za tretje mesto jih danes čaka tekma proti hrvaški ekipi Mladost Ribola Kaštela.

V 7. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je soboška Mura v Radencih premagala Fužinar s 3:2. Za Muro je dosegel zadetka v 10. in 50.minuti Nal Lan Koren in zmagovitega Alin Kumer Čelik v 89. minuti.

V pomurskih nogometnih ligah so igrali v soboto takole: Hungarikum Olimpija Dolga vas – Grad 0:1, Cankova – Cven 2:1, Apače – Kema Puconci 0:4 in Pušča – Serdica Kleparstvo Šinko 1:5.

V 6. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Čarda v gosteh premagala Fužinar s 3:0. Za Čardo je dosegel zadetka v 13. in 52. minuti Patrik Žekš in v 66. minuti Enej Meglič. Čarda je na 7. mestu z 10. točkami. Ljutomer je že v petek izgubil proti Termam Čatež iz Brežic z 2:0 in je po nepopolnem krogu na enajstem mestu s 6. točkami.

V prvem kolu nove sezone slovenskega državnega prvenstva v hokeju na travi za člane so v Predanovcih Lipovci presenetljivo premagali domači Triglav, čeprav so domači hokejisti povedli na dvoboju že v 6. minuti srečanja. Za Triglav so dosegli zadetke Peter Marin, Nejc Potokar in Alen Balaž, za Lipovce pa je štirikrat zadel Marcel Stanko in dvakrat kapetan lipovske ekipe Luka Vegič.

V prvem kolu prve A slovenske kegljaške lige za članice je Ograjca v Ljubljani premagala novinko v ligi Radensko s 6,5:1,5. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 528, Nataša Muršič 527 in Sonja Tibaut 522 kegljev.

V prvem kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je Hrastnik premagal Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Vinko Hleb 584, Milan Kovačič 554 in Dušan Pohovnikar 549.

Pričelo se je tudi prvenstvo v 2. slovenski državni rokometni ligi vzhod. V prvem kolu je Radeče v Gornji Radgoni premagalo ekipo Arconta z 31:24. Za Arcont so največ zadetkov dosegli: Niko Nevio Perša 9, Boštjan Šijanec 5 in Aljaž Breznik 4; pri Radečah se je odlikoval Vid Kavčič z 10. zadetki.

Mladi atleti Pomurskega atletskega kluba Goričko iz Murske Sobote so sodelovali na atletskem mitingu prijateljstva v Mariboru in dosegli nekaj solidnih rezultatov. Med 16 letniki je bil Aljaž Vebarič drugi v teku na 60 metrov v času 7:62 in drugi tudi v teku na 200 metrov v času 23,89. Med pionirkami U–16 je bila Veronika Erjavec tretja v teku na 200 metrov v času: 27,16. Med pionirji U–14 je bil v teku na 60 metrov Lan Mertük četrti v času 8:44, v metu vorteksa je med pionirkami zmagala Aleša Gabor z metom 45 metrov, med pionirji U–12 pa je Bine Žiga zmagal z metom 47,04.

Aljaž Vebarič 2x drugi v Mariboru

V nadaljevanju športnega popoldneva na Murskem valu boste slišali zanimive tonske prispevke kjer bodo naši gostje: Boštjan Brunec, Smilja Rosić in Aleš Ploj, ki bodo govorili o 8. Lotmerškem trail teku. Hokejista na travi Luka Vegič in Tomaž Panker bosta komentirala izid slovenskega hokejskega derbija v Predanovcih, Jožek Špilak pa bo več spregovoril pred ponedeljkovim državnim praznikom, Dnevom slovenskega športa – o pomenu praznika za Slovenijo in kakšne aktivnosti bodo ta dan v pomurski pokrajini.

Aleš Ploj
Smilja Rosič
Boštjan Brunec
Tomaž Panker
Luka Vegič
Jožek Špilak

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%