Šport

Šport, 19.9.24

today19.09.2024

Ozadje
AD

V Laškem je bila včeraj podelitev pokalov mlajšim kategorijam v košarki. V pokalu mladih za sezono 2023/2024 je med fanti je največ točk zbrala Cedevita Olimpija, druge so bile Domžale in tretji Koper. Mladi košarkarji novo ustanovljena košarkarskega kluba Murska Sobota pa so med 88 klubi iz 70. mesta napredovali na 21. mesto, kar pomeni največji napredek v primerjavi z minulo tekmovalno sezono. Nobeden slovenski klub ni v minuli sezoni napredoval za kar 49 mest.

Nogometašice Mure None so se po zmagi na turnirju na Cipru uvrstile v drugi, zadnji krog kvalifikacij za žensko ligo prvakinj, kjer bodo danes zvečer ob 19. uri v Avstriji na Dunaju v prvi tekmi igrale proti serijskim avstrijskim prvakinjam, ekipi Sankt Pöltna, za katerega igrata tudi slovenski reprezentantki Izabela Križaj ter Prekmurka in nekdanja nogometašica prekmurskega kluba Mateja Zver. Mura je v Avstrijo odpotovala včeraj dopoldan, popoldan opravila uradni trening, tekma pa bo danes ob 19. uri. Povratna tekma kvalifikacij zadnjega kroga za žensko Ligo prvakinj bo v četrtek 26. septembra ob 19. uri v murskosoboški Fazaneriji.

Kapetanka Špela Kolbl pričakuje ugoden izid na prvi tekmi

V zaostalem srečanju 2. kola prve slovenske nogometne lige Telemach je v štajerskem derbiju Celje pred 3500 gledalci premagalo Maribor z 2:1. Za Celje sta dosegla zadetka: Armandas Kucys v 27. minuti in Svet Sešlar v 90. minuti. Za Maribor je dosegel zadetek Győrgy Komaromi v 57. minuti za vmesnih 1:1. Za državne prvake Celjena sta v drugem polčasu igrala tudi nekdanja igralca Mure Luka Bobičanec in Nino Kouter. Zanimiv bo znova konec tedna, ko Maribor v nedeljo ob 17.30 prihaja v goste k Nafti v Lendavo.

Nino Kouter s CEljem do zmage nad Mariborom z 2:1

V soboški in lendavski medobčinski nogometni zvezi so v sredo odigrali nogometne tekme 2. kola slovenskega pokala Pivovarne Union. V soboški nogometni zvezi so bili doseženi naslednji rezultati: Bogojina – Mura 0:4, Bakovci – Čarda Martjanci 0:7, Pušča – Klima Tratnjek Beltinci 0:2 in Tišina – Hodoš 1:3. Uvodna tekma je bila že torek, kjer je Dokležovje premagalo Avto Rajh Ljutomer z 2:1. V lendavski nogometni zvezi pa so igrali takole: Bistrica – Turnišče 2:4, Graničar Pince Marof – Nafta 0:15 in Polana – Odranci 1:0.

V 3. kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju so v moški konkurenci upokojenci Murske Sobote podrli 564 kegljev, posamično pa je bil najboljši Daniel Horvat iz Črenšovec s 123. keglji. Moštveno vodijo Črenšovci s 6. točkami pred Šalamenci in Puconci, ki so zbrali po 4. V ženski konkurenci so zmagale upokojenke Črenšovec s 552. keglji, posamično pa Darinka Kreslin iz Črenšovec s 123. keglji. Moštveno bo treh kolih vodijo: Bodonci, Murska Sobota in Šalamenci s 4 točkami.

DU Kobilje

 

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%