Novice

Nedeljske športne novice, 15.9.24

today15.09.2024

Ozadje
AD

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je v Murski Soboti pripravil dvodnevni memorialni turnir Gorazda Giderja v odbojki. Drugi dan turnirja je v tekmi za prvo mesto I – Vent Maribor premagal Panvito Pomgrad s 3:1. Sobočani so dobili v dvoboju drugi niz z rezultatom 26:24. Za Panvito Pomgrad je največ točk zadel Tilen Pušnik in sicer 25, Sani Adžović je dosegel 14 točk in Žan Bedrač 7 točk; pri Mariborčanih se je odlikoval nekdanji igralec soboške ekipe Stefan Mirković z 20. točkami, Jaka Sešek je dosegel 18 točk. V tekmi za tretje mesto na turnirju je ravenski Fužinar premagal Hišo na kolesih Triglav s 3:1. Posebna komisija je na turnirju kot najboljšega igralca nagradila Tilna Pušnika iz soboške ekipe.

3. memorial Gorazda Giderja 2024
Naj igralec turnirja – Tilen Pušnik

V 8. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Mura z novim trenerjem Oskarjem Drobnetom v Murski Soboti pred 1000 gledalci zasluženo premagala Primorje iz Ajdovščine s 4:0. Za Muro je dosegel tri zadetke: Dario Vizinger – v 39., 54. in 78. minuti, enkrat pa je zadel tudi Steven Juncaj v 45. minuti, sicer sin vlagatelja in športnega direktorja kadrovsko okrepljene Mure.

NŠ Mura premagala Primorje 4:0
Dario Vizinger

V 6. kolu 2. slovenske nogometne lige je Tabor v Sežani pred 300 gledalci visoko premagal Klimo Tratnjek Beltince s 3:0. Za Tabor so dosegli zadetke: hrvaški igralec Federico Rose v 26., Gašper Vodeb v 55. in bolgarski igralec Krasimir Todorov v 65. minuti.

Tudi nogometaši Avto Rajha iz Ljutomera v 3. slovenski nogometni ligi vzhod so v 5. kolu doživeli poraz s 3:0 in sicer na gostovanju v Krškem. Za domače Krško Posavje je dvakrat zadel Lan Lekše v 50. in 54. minuti ter enkrat Jakob Črpič v 87. minuti.

V organizaciji Namiznoteniškega kluba Murexin je v Zeleni športni dvorani Puconci potekal prvi odprti turnir republike Slovenije za članice in člane. Pri članih je zmago slavil Pucončan Mitja Horvat, ki nastopa za ravenski Fužinar, potem ko je bil v finalu s 4:0 boljši od Matije Novela iz izolskega Arrigonija. Na tretje mesto sta se uvrstila igralca puconskega Murexina, Gregor Zafoštnik in Damjan Zelko. Pri dekletih je zmagala Lara Opeka iz ljubljanskega Kajuha Slovana, puconske igralke se niso uvrstile v glavni del.

Mitja Horvat zmagal v Puconcih

Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije sta med Mursko Soboto in Sebeborci pripravila 28. avto reli, ki je za paraplegike in tetraplegike štel tudi za državno prvenstvo, sicer pa so tekmovali v sedmih kategorijah. Med paraplegiki je z osebnimi avtomobili zmagal Franc Borovnjak iz Murske Sobote, drugi je bil Alojz Velner iz Vučje Gomile in tretji Jože Ovčar iz Slovenskih Konjic. Med tetraplegiki je zmagal Benjamin Krč iz Petišovec, drugi je bil Franc Baum iz Kokolajnščaka. V ženski konkurenci je v kategoriji tetrapleginj in parapleginj zmagala Anica Radej iz Blance pred Jožico Zadravec iz Ljutomera. V ostalih kategorijah so zmagali: Med motornimi kolesi s prikolico: Simon Kojek iz Tešanovec, brez prikolice Janez Farič iz Sela, med osebnimi vozili znamke »jeep« Drago Kranjec iz Doliča in med vozniki avtomobilov, starejših od 30 let,  Štefan Ružič s Tišine.

28. Avto Reli, Zmagovalci DP pri paraplegikih

V Oplotnici je bilo mednarodno tekmovanje v judu, na katerem je sodelovalo 173 tekmovalcev iz Hrvaške, Madžarske, Italije, Avstrije in Slovenije. Med tekmovalci Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote je med 10-letniki zasedel prvo mesto Nai Horvat ter tretji mesti Klemen Kuplen in Aleksander Džombič. Med 12 letniki sta zmagala Gašper Kohek in Liam Škerlak, Aljaž Kovač pa je bil tretji. Med deklicami U–14 je bila druga Zoja Rituper, med dečki U–12 pa Nino Šeruga tretji. Med tekmovalci Judo kluba Murska Sobota je v kategoriji U–12 tretji Jan Luka Novak, tretji je bil med 10 letniki tudi Kai Balažic.

JK Štorkljice v Oplotnici

 

JK MS v Oplotnici

V nadaljevanju športnega popoldneva na Murskem valu boste slišali še zanimive sogovornike in pogovore o različnih športih. Novi trener Mure Oskar Drobne in Milan Andjelković, trener Primorja, bosta komentirala prvoligaško tekmo: Mura – Primorje, odbojkarska trenerja Sebastjan Škorc in Dejan Fujs pa pripravljalni turnir slovenskih prvoligašev na odbojkarskem memorialu Gorazda Giderja v Murski Soboti. Naš gost bo še Boštjan Maček, ki bo ocenil zmago soboške strelske ekipe na finalu državne strelske lige v trapu, Branko Recek bo govoril o prejemu nagrade častnega občana občine Moravske Toplice, bili pa smo tudi na 28. avtoreliju med Mursko Soboto in Sebeborci in se pogovarjali s Štefanom Ružičem. Ostanite ob sprejemnikih Murskega vala tudi v nadaljevanju športnega popoldneva.

Oskar Drobne
Dejan Fujs, Sebastjan Škorc
Boštjan Maček
Branko Recek
Štefan Ružič

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%