Šport

Nedeljske športne novice, 8.9.24

today08.09.2024

Ozadje
AD

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu so najboljši slovenski strelci iz celotne Slovenije iz desetih ekip v soboto opravili tri serije v finalu državne strelske lige v trapu. Po prvem dnevu vodijo strelci Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote s197. zadetki pred Olimpijo s 188. in Svobodo iz Sežane s 183. zadetki. Radgončani so po prvem dnevu na 9. mestu s 154. zadetki. V prvi ligi vodi po treh serijah Jernej Suša iz Rudarja Globokega, drugi je Boštjan Maček iz soboškega društva z 68. zadetki, Denis Pojbič je zadel 65 tarč. V drugi ligi vodi Dušan Hojnik iz ptujske Poetovie s 64. zadetki, na tretjem mestu pa je Evgen Pap iz soboškega društva z 62. zadetki. Tekmovanje bo končano danes popoldne.

Na finalni tekmi ženskih kvalifikacij za ligo prvakinj so nogometašice Mure None na Cipru premagale ekipo Apolona, aktualnega ciprskega prvaka s 3:2 in se uvrstile v drugi krog kvalifikacij. Srečanje je bil izjemno zanimivo. Mura je po vodstvu z 2:0 v nadaljevanju zadela dvakrat še vratnico in sicer najprej Špela Kolbl in nato še Yana Malakhova. Za Muro Nono sta dosegli zadetke: Sara Makovec v 15. in 84. minuti in Tia Karič Šoštarič v 29. minuti; za Apolon je najprej v 38. minuti zadela Celien Guns in nato v 70. minuti za 2:2 še Kristina Freda. Žreb parov za nadaljnje tekmovanje bo že v ponedeljek 9. septembra.

V soboto je iz tabora Nogometne šole Mura prišla kadrovska novica o novem trenerju soboške članske ekipe. Novi trener Mure bo 49 letni Oskar Drobne, ki je nazadnje vodil ekipo Rogaške in z njo osvojil naslov pokalnega prvaka Slovenije. V svoji nogometni karieri je igral med drugim tudi za Maribor, Gorico, Domžale, Celje in Koper, igral je tudi na Hrvaškem za Varteks in nemški St. Pauli ter ciprsko ekipo Doxa Katokopia. V Muri so razkrili tudi nekatere druge, doslej še neznane kadrovske spremembe. Športni direktor bo odslej George Juncaj, njegov pomočnik bo Žiga Kos, Agron Šalja pa ostaja generalni direktor Nogometne šole Mura. Današnja zadnja novica iz Mure pa je, da se do konca jesenskega dela na posojo k Brinju Grosupljemu v 2. slovensko ligo selita nogometaša članske ekipe Nikola Jovičević in Luka Turudija.

Slovenska mlada nogometna reprezentanca U – 19 je v Ljubljani igrala drugo tekmo v okviru mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup in bila poražena proti Poljski z 2:1. Za Slovenijo je dosegel zadetek Mark Kerin, igralec zagrebškega Dinama. V kadru reprezentance sta bila tudi igralca Mure Bine Anželj in Žan Petrovič. Zadnjo tekmo na turnirju bo Slovenija igrala v torek 10. septembra ob 10.30 v Kranjski Gori proti Irski.

V sobotnem 4. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je martjanska Čarda v gosteh premagala Zavrč z rezultatom 6:5. Za Čardo so pred 150 gledalci dosegli zadetke: Darko Atanasov v 26., 78. in 94. minuti, Enej Meglič v 41. in 47. minuti ter Aleksander Sočič v 2. minuti.

Nogometaši Avto Rajha iz Ljutomera so v gosteh pred 150 gledalci premagali Premium Dobrovce z 2:1 Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Andy Fras v 25. minuti in Jure Kokol v 64. minuti srečanja. Gostitelji so proti Ljutomerčanom vodili z 1:0.

Preglejmo še sobotne rezultate v pomurskih nogometnih ligah: Veržej – Črenšovci 3:0, Dokležovje – Aluvar Gančani 3:1, Radenska Slatina Radgona – Hungarikum Olimpija Dolga vas 1:2, Cankova – Tromejnik Kuzma 4:1, Bakovci – Aqua Ižakovci 3:1 in Pušča – Hodoš 0:2.

Na Tišini je bil nogometni turnir Plavček za mlade v štirih starostnih kategorijah. Med 7 letniki je zmagala Mura pred Tišino, med 9 letniki je bil najboljši Aluvar Beltinci pred Slatino Šparta, med 11 letniki je zmagala Slatina Šparta pred Veržejem, pri 13 letnikih pa je zmago slavil Veržej pred Tišino.

Na kegljišču Vikenda v Radencih je bil v soboto končan 14 dnevni kegljaški turnir »Tri srca« za prehodni pokal Miroslava Steržaja. Med člani je zmagal Jani Steržaj, novi član mariborskega Kontruktorja, ki je podrl 594 kegljev, drugi je bil Milan Kovačič iz Radenske s 564. keglji in tretji Tadej Medik iz Ruš, ki je podrl 563 kegljev. Najboljši Lendavčan je bil Boris Tisovic, ki je na 6. mestu podrl 554 kegljev. Med članicami je zmagala Sonja Tibaut, podrla je 557 kegljev, druga je bila Cvetka Štiberc s 539.keglji in tretja Nataša Muršič, vse iz Radenske, s 536-imi keglji. Nekdanja svetovna prvakinja Marika Kardinar je podrla 510 kegljev in se uvrstila na 8. mesto.

Dvojica Kovačič-Steržaj

Na mednarodnem atletskem mitingu v Šentjerneju sta nastopili dve atletinji Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V teku na 300 metrov med pionirkami je bila Pia Wolf tretja, Laura Azola pa se je v teku na 100 metrov uvrstila na sedmo mesto med mladinkami.

Pia Wolf tretja v Šentjerneju

Na Brdu pri Kranju je bil 12. mednarodni Triglavov tek na katerem so tekli tudi člani rekreativne skupine Borisova bežeča deca iz Murske Sobote. V teku na 10 km je bila najboljša v svoji starostni skupini Anamary Puhan, ki je bila druga, Klaudija in Katja Gider pa sta se v svojih skupinah uvrstili na peto mesto.

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva na Murskem valu boste lahko spremljali še zanimive tonske prispevke. Govorili bomo o prvem dnevu finala strelske lige v trapu v Rakičanu, kjer bosta naša gosta Denis Pojbič in Milan Svetec. Nogometni trener Čarde Leon Horvat bo ocenil štart martjanske ekipe v 3. slovenski nogometni ligi – vzhod, podpredsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota Franc Glažar pa bo predstavil značilnosti 28. mednarodnega avto relija med Mursko Soboto in Sebeborci kjer bodo imeli paraplegiki tudi svoje državno prvenstvo.

Leon Horvat
Denis Pojbič
Milan Svetec
Franc Glažar

Ostanite ob sprejemnikih Murskega vala, izvedeli boste marsikaj zanimivega s področja športa.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%