Šport

Šport, 5.9.24

today05.09.2024

Ozadje
AD

Osrednja novica današnjega dne v pokrajini ob Muri je, da se trener Nogometne šole Mure Tonči Žlogar poslavlja z mesta trenerja članskega moštva. Uradno sporočilo iz kluba je, da sta se Žlogar in vodstvo kluba po pogovorih sporazumela o prekinitvi sodelovanja, saj so sodelujoči po pogovorih o viziji nadaljnjega razvoja članske ekipe ocenili, da je takšna odločitev najboljša za obe strani in odgovorna do kluba. Odstop je presenetljiv predvsem z vidika ponedeljkove predstavitve novega vlagatelja in izjave športnega direktorja Agrona Šalje, ki je na novinarski konferenci v družbi Roberta Kuzmiča in Georga Juncaja zatrdil, da ima trener Tonči Žlogar vso podporo vodstva kluba. Žlogar zapušča člansko moštvo po sedmih tekmah državnega prvenstva s štirimi zmagami in tremi porazi, kar Muro z 12-imi točkami uvršča na 4. mesto prvenstvene lestvice. Žlogarjev naslednik ta čas uradno še ni znan, v igri naj bi bila tri imena, treninge pa bo do nadaljnjega vodil Matjaž Kek mlajši.

Anton Žlogar ni več trener Mure

V prvi tekmi kvalifikacijskega nogometnega turnirja za žensko ligo prvakinj je slovenska prvakinja Mura Nona na Cipru premagala prvaka Severne Irske Glentoran s 3:2. Pomurke so že vodile s 3:0 a nato dovolile gostjam, da so dosegle še dva zadetka. Za Sobočanke so zadele: Sara Makovec v 15., Yana Malakhova v 29. in Noel Vilčnik iz 11-metrovke v 56. minuti. V soboto ob 20.30 se bodo igralke Mure None pomerile za prvo mesto s ciprskim Apolonom, ki je v drugem polfinalu s 3:0 premagal Pyunik iz Armenije.

Mura Nona uspešno začela kvalifikacije na Cipru

V zaostali nogometni tekmi prvega kola 3. slovenske nogometne lige – vzhod je v Martjancih Čarda igrala 2:2 proti Brežicami. Za Čardo, ki je vodila z 2:1 sta dosegla zadetka Aleksander Sočič v 40. in Darko Atanasov v 77. minuti srečanja. V naslednjem kolu v soboto bo Čarda gostovala pri ekipi Zavrča.

V zaostali nogometni tekmi prvega kola pokala Pivovarne Union je Nafta 1903 iz Lendave v gosteh premagala Hungarikum Olimpijo iz Dolge vasi z 8:0. Pri Nafti se je odlikoval s tremi zadetki Szalay Szabolcz, Milan Klaus Gabor in Matjaž Dragomer pa sta k zmagi prispevala dva zadetka.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu sta uspešno tekmovala dva člana Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V teku na 3000 metrov je Urška Martinec v času 9:56,60 zasedla tretje mesto, Tvit Trajbarič pa je v svoji skupini z osebnim rekordom 1:58,94 v teku na 800 metrov zmagal, v skupni uvrstitvi pa se je uvrstil na 9. mesto.

Tvit Trajbarič in Urška Martinec v Zagrebu

Ob 40 letnici Društva upokojencev Bakovci je šest upokojenskih društev sodelovalo na šahovskem turnirju. Prvo mesto je osvojila ekipa Murske Sobote v postavi: Boris Kovač, Franc Vučko, Stanko Kovač in Anton Marič z 18. točkami. Na drugo mesto so se uvrstili šahisti Kobilja z 11 točkami in na tretje Radenci z 8. točkami in pol.

Boris Kovač

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%