Šport

Šport, 2.9.24

today02.09.2024

Ozadje
AD

Na Pragerskem je bilo 34. strelsko državno prvenstvo s puško in pištolo. Naslov državnega prvaka posamično v trojnem položaju je z novim državnim rekordom 445,6 krogov osvojil Robert Markoja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča. Markoja je postal še državni podprvak s puško 50 metrov leže. Strelci Turnišča so z novim državnim prvakom Robertom Markojo osvojili tudi moštveni naslov prvakov v kategoriji 50 metrov leže, Črenšovčani so v tej kategoriji zasedli tretje mesto. Turniščani so bili drugi moštveno še v trojnem položaju s puško na 50 metrov.

Turniščani državni prvaki

Murska Sobota je bila dva dni gostiteljica dveh namiznoteniških tekmovanj. Prvi dan je na 54. odprtem prvenstvu Murske Sobote med 58 mladimi tekmovalci iz Madžarske in Slovenije med domačini bil najboljši, zmagovalec v kategoriji mlajših kadetov, Vasja Samec, tretja pa sta bila v tej kategoriji Gal Kardoš in Aleksander Nelson Hujs, vsi iz soboškega kluba.

NTK Sobota uspešno skozi dva turnirja

Na nedeljskem 9. memorialu Mirka Ungerja je sodelovalo 56 igralcev iz Hrvaške, Srbije, Avstralije, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Med člani od 60 do 69 let je bil drugi Igor Vinčec, tretji pa Vojko Gumilar, oba iz Sobote. Med člani nad 70 let je bil tretji Ivan Ocepek iz Gornje Radgone. Prehodni pokal je v moški konkurenci osvojil Filip Godina iz Hrvaške. Med članicami je v kategoriji do 50 let zmagala Martina Komovec pred Saro Tanšek, obe iz Sobote. Absolutna zmagovalka pri ženskah je bila Jasna Kačer iz Slovaške, druga Martina Komovec in tretja Sara Tanšek, obe iz Sobote. Pri članih je bil zmagovalec Jure Smodiš iz puconske ekipe Keme Murexina, Pucončan Mitja Horvat ki nastopa za ravenski Fužinar pa je bil tretji.

V Čakovcu je bil tradicionalni mednarodni karate turnir Medžimurje open 2024. Med 800 karateisti iz 12 držav je v katah Roland Horvat iz Karate kluba Muraken iz Murske Sobote v kategoriji nad 50 let zasedel prvo mesto.

Roland Horvat zmagal v Čakovcu

V prvi slovenski nogometni ligi Telemach je v Stožicah Olimpija premagala Muro s 4:0, čeprav je bil ob polčasu izid še 0:0. Nafta je že v petek premagala Domžale s 5:2. V 4. kolu 2. slovenske nogometne lige sta v Slovenski Bistrici Ketty Emi Bistrica in Klima Tratnjek Beltinci pred 400 gledalci igrala 2:2, v 3. slovenski ligi vzhod pa sta obe pomurski ekipi prišli do zmag. Čarda je doma premagala Korotan z 2:1, Avto Rajh Ljutomer pa je zmagal v gosteh pri Fužinarju na Ravnah s 3:1. V 1. slovenski ženski nogometni ligi je bila Mura Nona s 5:1 boljša od Radomelj. Murašinje jutri odpotujejo na Ciper kjer jih v sredo čaka prva tekma kvalifikacij za Ligo prvakinj.

V Malem Lošinju je bilo amatersko šahovsko evropsko prvenstvo z rejtingom šahistov do 2300 točk. Luka Skuhala iz Ljutomera, član Šahovskega kluba Gornja Radgona, je zasedel drugo mesto in naslov evropskega amaterskega podprvaka. Matjaž Husar se je uvrstil na 32. mesto, nova članica radgonskega šahovskega kluba

Luka Skuhala

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%