Šport

Nedeljske športne novice, 1.9.24

today01.09.2024

Ozadje
AD

Na evropskem prvenstvu v odbojki za igralce stare do 20 let je v grškem mestu Arta Slovenija izgubila proti Izraelu s 3:0, kar je njen četrti poraz v petih tekmah. V kadru reprezentance so bili tudi Prekmurca Vid Suhadolnik in Nik Legen ter novi član soboškega kluba Jakob Podbregar Špes. Suhadolnik je dosegel 2, Podbregar Špes pa 10 točk. Slovenija bo naslednjo tekmo igrala 2. septembra proti Španiji in 3. septembra še proti Škotski.

V Murski Soboti je Odbojkarski klub Panvita Pomgrad ob sodelovanju ostalih prijateljev odbojke pripravil tretji memorialni turnir v odbojki na mivki v spomin na Gorazda Giderja. Zmagala je dvojica: Katja Gider – Miha Žalig pred dvojico Alojz Kerec – Aleš Čepnjak, na tretje mesto pa se je uvrstila dvojica Dejan Fujs – Damjan Horvat.

Zmagovalca 3. memorialnega turnirja Gorazda Giderja v odbojki na mivki – Miha Žalig in Katja Gider

Na tradicionalnem mednarodnem memorialu Sašo Fajs v hokeju na travi v Predanovcih so ekipe nastopile v treh kategorijah. Med veterani so zmagali Lipovci pred Triglavom in Moravskimi Toplicami, med mladimi hokejisti pa je med 10 letniki zmagala Plitvica iz Varaždina, med 13 letniki pa domači predanovski Triglav.

Nogometaši Mure so dobili deseto igralsko okrepitev. Pogodbo s klubom je do 30.6. 2026 podpisal krilni igralec Steven Juncaj, ki prihaja iz ameriškega kluba Michigan Stars FC, v Sloveniji pa je že igral za Gorico in na hrvaškem za Reko.

V 3. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je Mura v gosteh premagala Koper z 2:0, zadetka sta dosegla: Luka Lončar in Anej Kerman. Brinje je v Grosupljem premagalo Nafto 1903 s 4:1, edini zadetek za Nafto je dosegel Nejc Bencak.

V 3. kolu prve slovenske nogometne lige U – 15 je Mura v gosteh igrala proti Kopru 0:0, Brinje pa je v Grosupljem premagalo Nafto z 1:0.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Črenšovci – Polana 1:5, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Turnišče 0:3, Pušča – Bogojina 0:2, Kema Puconci – Cankova 7:0, Roma Vanča vas – Cven 0:7.

V Pragi je bilo končano evropsko prvenstvo v šahu. Med 8 letniki, skupno jih je bilo 79 iz 47 držav, je Noel Čontala iz Pertoče, član Šahovskega društva Pomgrad, zbral 5 točk, kar je bilo dovolj za 40. mesto.

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva boste lahko spremljali zanimive športne prispevke. Kaj pričakujejo nogometaši Mure na večerni tekmi ob 20.15 pri nogometaših Olimpije – o tem več Matic Maruško in Tonči Žlogar. Kakšna so pričakovanj nogometašinj Mure None na Cipru v evropskih kvalifikacijah za Ligo prvakinj pa bosta podrobneje predstavila trener Vladimir Kokol in kapetanka ekipa Špela Kolbl. O plaketi za požrtvovalno delu na področju športa v Bogojini bo govoril Zoltan Cipot, o olimpijadi mladih v Predanovcih pa bo predsednica puconske športne zveze Sabina Sočič. Vsebina je zanimiva, splača se ji prisluhniti.

Tonči Žlogar
Matic Maruško
Vladimir Kokol
Špela Kolbl
Zoltan Cipot
Sabina Sočič
Mini olimpijada v Predanovcih 2024

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%