Šport

Šport, 30.8.24

today30.08.2024

Ozadje
AD

Selektor slovenske članske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev za septembrski cikel, kjer se bo naša izbrana vrsta v Ligi narodov skupine B pomerila z Avstrijo in Kazahstanom, ob njiju je v naši skupini tudi Norveška. Končno prvo mesto prinaša napredovanje v Ligo A, drugo v kvalifikacije za napredovanje v višji rang, tretje v kvalifikacije za obstanek, četrto pa nazadovanje v ligo C. Med izbranci selektorja Keka sta tudi tokrat dva Prekmurca, Erik Janža iz Puževec, član poljskega Gornika in Tomi Horvat iz Turnišča, nogometaš avstrijskega Šturma. Slovenci bodo uvodni tekmi igrali doma v Stožicah, 6. septembra bo ob 20.45 tam gostovala Avstrija, 9. septembra ob isti uri pa Kazahstan.

Trije slovenski nogometni klubi so se sinoči pomerili v zadnji tekmi letošnjih kvalifikacijah za konferenčno ligo. Brez evropske jeseni so ostali Mariborčani, ki so z 1:0 izgubili proti švedskemu Djurgardnu, v skupinski del pa so se uvrstili nogometaši Celja in Olimpije. Celjani so na drugi tekmi s 4:1 premagali armenski Pjunik, ljubljanska Olimpija pa z odlično predstavo hrvaško Reko kar s 5:0. Prav Olimpija pa bo naslednji nasprotnik soboške Mure v prihajajočem, 7. krogu 1. slovenske nogometne lige. Tekma med Ljubljančani in Muro bo odigrana v nedeljo ob 20.15. v Stožicah. Olimpija v tej sezoni tako v domačem prvenstvu kot v Evropi še ni doživela poraza, obe ekipi pa sta v slovenskem prvenstvu zbrali po 12 točk. Olimpija je četrta, Mura pa tretja. Rezultati Sobočanov opogumljajo tudi soboškega trenerja Tončija Žlogarja, ki je kljub odličnim rezultatom Olimpije z mislimi usmerjen predvsem k sebi in v sposobnosti svoje ekipe.

Tonči Žlogar

V lendavski medobčinski nogometni zvezi sta bili v zaostalih dveh srečanjih slovenskega pokala prvega kola Pivovarne Union dosežena naslednja rezultata: Graničar Pince Marof- Čentiba 5:4 in Nedelica Bistrica 1:12. Ostale tekme so bile odigrane že med tednom. Strelsko se je najbolj izkazal Matic Donko, ki je proti Nedelici dosegel 4 zadetke.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju v trapu Alpe Jadran pokal 2024 v Novigradu sta nastopila tudi dva strelca iz Športno strelskega društva Gornja Radgona. V A skupini se je Milan Svetec s 108. zadetki uvrstil na 22. mesto, Milan Pelcl pa je v B skupini s 104. zadetki zasedel 14. mesto.

Milan Svetec

Na kolesarski dirki 32. Skok na Roglo so bili uspešni tudi tropovski kolesarji. Najbolje se je odrezala med deklicami do 15 let Maša Žalig, ki je zasedla prvo mesto. Med amaterji se je Timotej Gabriel Horvat uvrstil na 11. mesto, med masterji C pa je Iztok Žalig zasedel 12. mesto.

Na teniških igriščih v Murski Soboti je bil predzadnji teniški turnir iz serije letošnjih turnirjev. Tokrat je na turnirju »Meško open« sodelovalo 26 igralcev. V prvi skupini je zmagal Matjaž Hanželič pred Dominikom Sedonjo in Dejanom Fujsom. V drugi skupini je zmagal Grega Novak pred Darkom Kerčmarjem, v tretji skupini pa je bil zmagovalec Maks Rituper pred Borutom Sečkom. Pred zadnjim turnirjem, ki bo 6. in 7. septembra, v seštevku točk premočno vodi odbojkarski trener Dejan Fujs.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%