Novice

Nedeljske športne novice, 25.8.24

today25.08.2024

Ozadje
AD

V prvi nogometni tekmi na razvojnem turnirju Uefe v Zagrebu je dekliška reprezentanca Slovenije U–15 utrpela poraz od Walesa s 4:1, čeprav je do 73. minute vodila z 1:0. Za Slovenijo je dosegla uvodni zadetek Ivana Filipčič iz Posavja, celo tekmo pa je igrala tudi Tjaša Kranjc iz soboške Mure None. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v ponedeljek proti reprezentanci Poljske.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v soboški Fazaneriji Mura pred 1750 gledalci premagala Kalcer Radomlje z 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel iz 11 metrovke v 85. minuti srečanja Dario Vizinger. Na lestvici sta po nepopolnem 6. kolu v vodstvu z 12. točkami Koper in Mura.

Dario Vizinger je odločil tekmo proti Radomljam

V 4. kolu prve avstrijske lige je Sturm v Gradcu pred 12.875.gledalci premagal Altach z 2:1. Zmagoviti zadetek za Sturm je v 78. minuti dosegel Turniščan Tomi Horvat.

Tomi Horvat

V 2. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Podvinci so v Ljutomeru premagali Avto Rajh Ljutomer s 4:2, čeprav so Ljutomerčani na tekmi vodili z 1:0. Za Ljutomer sta pred 100 gledalci dosegla zadetka Nejc Slokan v 17. minuti in Santino Nikolič v 70. minuti. Za Podvince je dosegel dva zadetka Jan Ziko Zajko v 56. in 65. minuti, po enega pa Jernej Orović v 28. in Aljaž Gril v 87. minuti.

Nogometaši Starš pa so pred 250 gledalci premagali martjansko Čardo, novinca v ligi s 3:2. Za Čardo sta dosegla zadetka: Aleš Štornik v 76. in Patrik Žekš v 93. minuti; za Starše pa Aljaž Ploj v 38., Žiga Dobnik v 53. in Gal Pleteršek v 89. minuti.

V 2. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je v Radencih Mura premagala Radomlje z 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je pred 100 gledalci dosegel Rok Dvojmoč v 77. minuti iz 11-metrovke. Nogometaši Nafte so v Lendavi premagali Koper s 3:2. Za Nafto je dosegel dva zadetka Nejc Bencak v 4. minuti iz igre in v 67. minuti iz 11 metrovke ter Samo Bauer v 2. minuti srečanja. Za Koper sta zadela: Maks Ljubenović v 24. in Maj Bečej v 44. minuti srečanja.

Preglejmo rezultate v pomurskih nogometnih ligah: Veržej – Odranci 1:8, Turnišče – Radenska Slatina/Radgona 3:2, Cven – Tromejnik 4:2, Cankova – Tišina 8:0, Apače – Hodoš 0:1 in Bakovci – Pušča 8:0.

Strelsko društvo Lendava je pripravilo mednarodno strelsko tekmovanje za 27. pokal Lendave, na katerem je sodelovalo 52 strelcev iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. S serijsko zračno puško je zmagala Selnica pred strelci Janka Jurkoviča od Svetega Jurija, tretja je bila Lendava. Posamično je zmagal Ivan Zadravec iz Selnice pred Andjelkom Vrbančičem, oba iz Selnice, tretji je bil Borut Koler iz ekipe Janka Jurkoviča. S standardno zračno puško so zmagali strelci Turnišča pred Lendavo in Gančani, med posamezniki pa je prvo mesto osvojil Nimrod Sule iz Zalaegerszega, drugi je bil Ferenc Havasi iz Lendave in tretji Primož Seršen iz Turnišča.

Na mednarodnem rokometnem turnirju v Čakovcu, kjer nastopa 14 ekip, so predzadnji dan turnirja kadeti Pomurja premagali Rugvico iz Hrvaške z 22:18 in bodo v nedeljo igrali polfinalno tekmo proti Sesvetam.

Na državnem tarčnem lokostrelskem prvenstvu v Kamniku je med lokostrelci starimi do 15 let z ukrivljenim lokom postal državni prvak Bor Bratkovič Odar, Aljaž Bratkovič Odar je med tekmovalci do 18 let z ukrivljenim lokom zasedel 10. mesto.

Bor Bratkovič Odar državni prvak v Kamniku

Društvo upokojencev Kobilje je pripravilo v domačem kraju tekmovanje v vrtnem kegljanju, na katerem je nastopilo 8 upokojenskih društev. Moštveno je med osmimi ekipami zmagalo Kobilje pred Moravskimi Toplicami, Mursko Soboto, Črenšovci in Mačkovci. Posamično je v moški konkurenci zmagal Štefan Horvat iz Murske Sobote s 136. podrtimi keglji, med ženskami pa je zmagala Ana Gomboc iz Moravskih Toplic, ki je podrla 130 kegljev.

V Kobilju so zmagale upokojenke Kobilja

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva smo pripravili še štiri tonske prispevke. Začeli bomo z utrinki z včerajšnje prvoligaške nogometne tekme med Muro in Radomljami ter prisluhnili oceni obeh trenerjev, Tončija Žlogarja ter Darjana Slavica. Napovedali bomo začetek namiznoteniške sezone v Sloveniji s 54. odprtim prvenstvom Murske Sobote, naš gost bo Bojan Ropoša. Sledita še dve prispevka o kegljanju. Najprej o mednarodnem kegljaškem turnirju »Tri srca« v Radencih in memorialu Miroslava Steržaja, o katerem bo več povedal Dušan Pohovnikar, predsednik Kegljaškega kluba Radenska, nato pa bomo prisluhnili še pričakovanjem kegljavk Radenske v 1A slovenski kegljaški ligi. Kegljavke Radenske so se prvič uvrstile v najelitnejšo državno tekmovanje, naša gostja pa bo tekmovalka Jelka Orban. Ostanite v naši družbi, zanimivo bo !

Tonči Žlogar
Darjan Slavic
Bojan Ropoša
Dušan Pohovnikar
Jelka Orban

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%