Šport

Nedeljske športne novice, 11.8.2024

today11.08.2024

Ozadje
AD

V zibelki kasaškega športa v Sloveniji, v Ljutomeru, so v soboto s 34. kasaškim derbijem, dirko za 4 letne kasače, zaznamovali 150 let kasaškega športa in organizacijo prvih kasaških dirk na Slovenskem. Domači vozniki so bili izjemno uspešni. Pred 2200 gledalci je v osrednji dirki dneva – 34. kasaški derbi za leto 2024 na 2600 metrov dolgi progi med 12 kasači dobil John Wisch TP na vajetih Dušana Zorka iz Borec, ki je vozil za Kasaško društvo Krim, drugi je bil Marcelo na vajetih Branka Seršena in tretji Libby z voznikom Darkom Sodcem, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Sicer pa je bil na dirkah najuspešnejši tekmovalec s tremi zmagami Jože Sagaj mlajši. Zmagal je v 4. dirki z Lenoxom, v peti dirki z Mauglijem na spominski dirki v spomin na Franca Zorka z novim rekordom ljutomerskega hipodroma 1:13,1, Sagaj pa je zmagal še v sedmi dirki z Just A Gigolom. Dvakrat je zmagala Darja Antolin – v prvi dirki z Alano in v tretji dirki z Fru Risom, kar je njen največji uspeh na dirkah v Ljutomeru, eno dirko je dobil še Simon Slavič s Fenomenalom. V revijalni dirki dvosedov sta med osmimi dvosedi zmagala: Janko Sagaj in ljutomerska županja Olga Karba.

V 4. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach so nogometaši Nafte 1903 v Lendavi proti novincu v ligi pričakovali zmago, a pred 1000 gledalci se je zgodilo povsem drugače, gostje iz Ajdovščine so zmagali s 3:0, kar je njihova prva zmaga v tej sezoni prve slovenske nogometne lige. Za Primorje so dosegli zadetke: Domagoj Babin v 22. minuti, Mark Gulič v 43. ter Matic Zavnik v 52. minuti srečanja. Nafta je zdaj s tremi točkami zdrsnila na 9. mesto prve lige.

V prvem kolu 2. slovenske nogometne lige je Klima Tratnjek Beltinci pred 1000 gledalci v Beltincih premagala Brinje Grosuplje z 2:1. Zadetke so dosegli za goste: Josip Ivan Zorica iz 11 metrovke v 16. minuti, za Beltinčane pa Marin Rantaša v 18.minuti za izenačenje na 1:1 in Jura Štimac v 76. minuti za končnih 2:1.

V Murski Soboti je bil teniški turnir dvojic seniorjev 50 plus. Zmagala je dvojica Ludvik Kiraly iz Lendave in Alen Kelemen iz Murske Sobote, ki je v finalu premagala dvojico: Darko Kerčmar iz Murske Sobote – Tomas Gider iz Rogašovec s 6:3. V tolažilnem delu sta zmagala Horvat in Robert Roudi, ki sta bila v finalu boljša od dvojice: Silvo Lazar in Sašo Babič, vsi iz Murske Sobote s 6:3.

V tradicionalnem mednarodnem srečanju upokojencev Murskega Središča iz Hrvaške in Lendave so se upokojenci pomerili v pikadu, vrtnem kegljanju, streljanju z zračno puško, ribolovu, metu obročev in metu teniške žogice. Zmagalo je Mursko Središče z rezultatom 5:3.

Mlada kegljavka Kegljaškega kluba Radenska Živa Pirc je bila s strani Kegljaške zveze Slovenije v starostni kategoriji U–15 do U–19 izbrana v slovensko reprezentanco za sedem dnevne priprave v mednarodnem kampu v Sierakowu na Poljskem.

Na 21. mladinskem evropskem prvenstvu Evropske unije v šahu je avstrijskem Murecku pod mentorstvom Štefana Cigana med 8 letniki prepričljivo zmagal Noel Čontala, član soboškega Pomgrada, ki je zbral 8 točk in pol. Za njim sta se uvrstila: Eva Kičukova iz Bolgarije in Samuel Lako iz Madžarske, oba sta zbrala po 6 točk in pol.

V nadaljevanju športnega popoldneva na Murskem valu bodo naši gostje zmagovalec kasaškega derbija v Ljutomeru, Dušan Zorko in dvakratna zmagovalka na dirkah v Ljutomeru Darja Antolin. Preverili smo utrip pred večernim derbijem Maribora in Mure – pričakovanja sta strnila Tonči Žlogar ter Almin Kurtovič ter obiskali Nogometni klub Čarda. Naš gost bo Leon Horvat, trener martjanskega moštva, ki v nedeljo začenja kot novinec sezono v 3. slovenski nogometni ligi vzhod.  Bili smo tudi na uvodni tekmi slovenske nogometnega pokala, ki v uvodu poteka pod okriljem soboške nogometne zveze. Sezono sta odprla Kema Puconci in Avto Rajh Ljutomer, z nami pa bosta trenerja obeh moštev, Fabijan Cipot in Boštjan Zemljič. Nadaljujemo po glasbenem premoru.

Dušan Zorko
Darja Antolin
Leon Horvat
Fabijan Cipot
Boštjan Zemljič
Almin Kurtovič
Tonči Žlogar

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%