Šport

Nedeljske športne novice, 4.8.24

today04.08.2024

Ozadje
AD

V derbiju 3. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telemach je v Murski Soboti Mura pred 2650 gledalci za tretjo zmago sezone z 1:0 zasluženo premagala državne prvake Celjane, kjer sta igrala tudi nekdanja igralca Mure Nino Kouter v prvem in Luka Bobičanec v drugem polčasu. Zaradi poškodbe za Celje ni igral Žan Karničnik. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel Mark Strajnar v 10. minuti srečanja. Glavni sodnik Matej Jug iz Tolmina je igralcem Mure pokazal kar pet rumenih, gostom iz Celja le enega, ter po posredovanju VAR-a vsaki ekipi razveljavil po en zadetek.

V zadnji pripravljalni nogometni tekmi pred začetkom sezone v 2. slovenski nogometni ligi je Klima Tratnjek Beltinci premagala Podvince s 5:0. Za Beltinčane so zadel Kasalo, Rantaša, Ikenna, Kosi in Sočič.

Nogometaši martjanske Čarde so gostovali v Avstriji pri ekipi Grosskleina in iztržili rezultat 2:2. Za Čardo sta dosegla zadetka: Meglič in Sočič.

Pri ekipi Hungarikuma Olimpije v Dolgi vasi so v mednarodni prijateljski tekmi gostovali nogometaši iz Lentija in premagali dolgovaško ekipo z rezultatom 4:2, čeprav je bil ob polčasu izid 1:1.

V Kuzmi na Goričkem je Nogometni klub Tromejnik pripravil dvodnevni nogometni turnir v spomin na Milana Sukiča. V prvi sobotni tekmi je Hodoš po 11 metrovkah s 5:4 premagal Cankovo, v rednem delu je bil izid 0:0. V drugi tekmi je bil domači Tromejnik boljši od Goričanke Rogašovci s 5:0. Danes ob 16. uri bosta Cankova in Goričanka igrala za tretje mesto, Tromejnik in Hodoš pa se bosta ob 18. uri pomerili za naslov zmagovalca memorialnega nogometnega turnirja.

V 3. kolu prve poljske nogometne lige je Gornik iz Zabrza pred 18.700 gledalci premagal ekipo Pogona z 1:0. Zmagoviti zadetek za Gornik je dosegel Luka Zahović v 81. minuti srečanja, celo tekmo pa je igral za Gornik tudi Erik Janža iz Puževec.

V Zrečah je bila povratna mednarodna ženska košarkarske tekma med Slovenijo in Litvo, ki jo je pomlajena slovenska reprezentanca dobila z rezultatom 84:70. Za Slovenijo je Zala Friškovec dosegla 27 točk, Slovenke pa bodo igrale še tekmi proti Črni Gori in sicer 8. in 9. avgusta. V kadru slovenske reprezentance je bila tudi Tina Cvijanovič, ki pa zaradi poškodbe tudi tokrat ni igrala.

Na mednarodnem atletskem mitingu v Gradcu v Avstriji so med tekmovalci iz 10 držav tekmovali tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala v teku na 3000 metrov Urška Martinec, ki je v času 9:59,68 zasedla četrto mesto. V teku na 110 metrov z ovirami je bila Natalija Pavlinjek v času 15.96 z najboljšim osebnim izidom sezone enajsta, v teku na 100 metrov pa se je uvrstila na 15. mesto s časom 13.34. Tvit Trajbarič je v teku na 800 metrov tekel osebni rekord 1:59,28 in osvojil deseto mesto.

Urška Martinec

V Komendi so bile prvič na programu nočne kasaške dirke. Na programu je bilo skupno 8 dirk, ljutomerski kasaški vozniki pa so bili zmagovalci kar v štirih dirkah. Najboljši voznik je bil Jože Sagaj mlajši, ki je zmagal v 4. dirki z Ekstra Georgiem in v sedmi dirki z Don Saxojem. V prvi dirki je zmagala Paulina na vajetih Marka Slaviča, v šesti dirki pa je bila najhitrejša Viva Maya na vajetih Janka Sagaja, vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Nedeljsko športno popoldne po glasbenem premoru nadaljujemo z zanimivi tonskimi prispevki. Najprej bomo prisluhnili, kaj so po tekmi povedali akterji derbija prve slovenske nogometne lige med Muro in Celjem, domači trener Tonči Žlogar in strelec odločilnega zadetka Mark Strajnar iz Mure ter Damjan Vukliševič iz Celja. Naš gost bo tudi evropski modelarski prvak Boštjan Bagari iz soboškega aerokluba, v še enem nogometnem prispevku pa gostimo predsednika Nogometnega kluba Pušča Ignaca Horvata, ki je znova uspel sestaviti člansko ekipo za nastopanje v soboški medobčinski nogometni ligi. Ostanite z nami tudi v nadaljevanju športnega popoldneva.

Tonči Žlogar

 

Mark Strajnar

 

Damjan Vukliševič

 

Boštjan Bagari

 

Ignac Horvat

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%