Šport

Nedeljske športne novice, 28.7.24

today28.07.2024

Ozadje
AD

V 2. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v gosteh soboška Mura pred 900 gledalci premagala Domžale z rezultatom 2:1 in tako vknjižila še drugo prvenstveno zmago. Za Muro sta dosegla zadetka: Leard Sadriu v 43. in Amadej Maroša v 85. minuti srečanja; za Domžale je bil strelec vmesnega izenačujočega zadetka za 1:1 Nino Milić v 58. minuti srečanja.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je mlada ekipa Klime Tratnjek Beltinci v Ižakovcih gostila tretjeligaško ekipo Varteksa iz Varaždina. Gostje so zmagali z rezultatom 3:1, edini zadetek za Beltinčane pa je dosegel Tian Kosi.

V pripravljalni nogometni tekmi je tretjeligaška ekipa Ljutomera gostovala v Dobrovcah pri ekipi Premiuma in zmagala s 3:0. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Karli Šalamun, Mario Skuhala in Žiga Ozbetič.

Nogometaši Grada pa so v Odrancih presenetili odransko ekipo in jo premagali s 4:2, že ob polčasu je Grad vodil z 2:0. Za Odrance sta dosegla zadetka: Votek in Vori za Grad pa Grebenar, Vasić, Sukič in Bagola.

V prvi pripravljalni ženski nogometni tekmi za novo tekmovalno sezono so igralke Mure None v Renkovcih gostila madžarske podprvakinje, ekipo Eto Győra. Prekmurke so igrale tudi z nekaterimi novinkami in brez nekaterih standardnih igralk ter bile poražene z rezultatom 4:1. Edini zadetek za Muro Nono je dosegla Noele Vilčnik iz 11 metrovke.

V avstrijski Lipnici je bilo mednarodno prvenstvo v atletiki za veterane, na katerem je nastopilo 250 atletov iz sedmih držav. Štefan Potočnik, član Športne zveze Beltinci je bil drugi v suvanju krogle in metu kladiva, tretji pa v metu diska. Zdravko Mauko – Magi, član Športnega društva Radenci, se je uvrstil na 2. mesto v skoku s palico.

Štefan Potočnik in Dani Mauko

Na valovih reke Mure v Krogu je bilo v soboto odprto mednarodno tekmovanje za slovenski pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah v spustu. Med 50-imi tekmovalci so bili tudi gostje iz sosednje Hrvaške. Odlično so se odrezali mladi tekmovalci Kajak kanu kluba Mura iz Kroga, ki so osvojili pet prvih mest. Med članicami je zmagala Hana Bedernjak, med člani Blaž Potočnik, v kategoriji cicibanov Noah Šadl, med mlajšimi deklicami Ariel Šadl in med mlajšimi dečki Aljoša Sakač. Med starejšimi dečki je Dorotej Sakač osvojil še tretje mesto, med starejšimi deklicami je bila druga Rija Pertoci in tretja Lana Bedernjak.

Hana Bedernjak je zmagala med članicami

V nadaljevanju športnega popoldneva na Murskem valu boste lahko spremljali še zanimive tonske prispevke. O prvoligaški nogometni tekmi Nafta 1903 – Kalcer Radomlje sta vtise strnila trenerja Jozsef Bozsik in prekmurski rojak Darjan Slavic. O 4. taboru slovenskih kajakašev v Murski Soboti bo govoril vodja tabora Andraž Nahtigal, o 4. mestu na evropskem prvenstvu v kajakih med mladinkami v Švici pa Hana Bedernjak. Bili smo tudi na otvoritvi razstave sarajevskih olimpijskih iger leta 1984 v Lendavi, kjer so prestavili tudi 2-kratnega paraolimpijskega prvaka v namiznem tenisu Franca Šimonič, ki bo naš gost. Ostanite v naši družbi tudi v nadaljevanju našega programa.

Jozsef Bozsik

 

Darjan Slavic

 

Hana Bedernjak

 

Andraž Nahtigal

 

Franc Šimonič

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%