Šport

Šport, 18.7.24

today18.07.2024

Ozadje
AD

V petek se bo pričela nova sezona v 1. slovenski nogometni ligi Telemach, prvo kolo pa po 12-letih na slovensko prvoligaško prizorišče znova prinaša prekmurski derbi med Muro in Nafto. Prvenstvena tekma prekmurskih klubov bo na sporedu v soboto ob 20.15. Nogometaši Mure so  pred letošnjo sezono med pripravami odigrali štiri pripravljalne nogometne tekme, med katerimi so eno zmagali, dve igrali neodločeno in eno izgubili.  V  soboški ekipi je nekaj novincev in sicer Mark Strajnar iz Maribora, Gal Kurež iz Rogaške, Grk Vasilios Zogos, ki je nazadnje igral v Albaniji in Dario Vizinger, ki je prišel iz poljske Warte. Od ekipe se je med drugimi poslovil dosedanji kapetan Žiga Kous, ki ga bodo tako igralci kot gledali pogrešali. Njegovo vlogo je zdaj prevzel Matic Maruško. Več o njegovih pričakovanjih pred derbijem pa v naših osrednjih poročilih ob 17. uri.

V Malmöju na Švedskem se je končalo ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in kadete. Za slovensko žensko mladinsko reprezentanco je nastopila tudi Ema Crnkovič, članica Keme-Murexina iz Puconec in z reprezentanco osvojila končno 22. mesto. Po prvem mestu v predtekmovalni skupini so slovenske mladinke v play offu za najboljših 16 izgubile s Slovaško s 3:2 in se uvrstile v boj za uvrstitve od 17. mesta naprej. Tam so nato izgubile z Moldavijo s 3:1, premagale Švedsko s 3:1, za končno 21. mesto pa izgubile proti Luxemburgu s 3:2. Ema Crnkovič je glavnem delu dosegla eno zmago proti Švedski. Slovenke so lansko uvrstitev izboljšale za 3 mesta. Prvenstvo se nadaljuje s posamični dvoboji in igro dvojic.

Ema Crnkovič

V italijanskem mestu Porpeto je bilo evropsko mladinsko prvenstvu v streljanju na glinaste golobe. Za slovensko reprezentanco sta nastopila tudi dva član Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Lan Gomboc se je s 100 zadetki uvrstil na 77. mesto, Lan Maček pa je bil s 95. zadetki uvrščen na 80. mesto.

Lan Gomboc

V Martjancih poteka že četrti dan 17. nogometni tabor za mlade v starosti od 7. do 13. leta, ki ga obiskuje kar 165 mladih, med njimi tudi 35 deklet. Tabor v Martjancih je edini v Pomurju brezplačen, vodi pa ga 15 trenerjev in pomočnikov. Ob koncu nogometnega tabora bodo mladi dobili majico in medaljo. Več o tem edinstvom taboru bomo poročali v oddaji nedeljsko športno popoldne.

V Murski Soboti na sedežu Medobčinske nogometne zveze je bil opravljen tudi žreb parov za predkrog slovenskega nogometnega pokala Pivovarne Union. V prvem kolu 11. avgusta bodo igrali: Apače – Hodoš, Kema Puconci – Avto Rajh Ljutomer, Bogojina – Rakičan, Aluvar Gančani – Grad in Lipa Veržej. Tekma med Radensko Slatino in Klimo Tratnjek Beltinci bo 14. avgusta. V prvo kolo se bo uvrstilo šest zmagovalcev in 14 preostalih ekip.

 

 

 

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%