Šport

Nedeljske športne novice, 14.7.24

today14.07.2024

Ozadje
AD

Na evropskem košarkarskem prvenstvu deklet U – 20 je v Vilni Slovenija izgubila četrtfinalno tekmo proti Nemčiji z rezultatom 76:71. Mia Žekš iz Rakičana, članica ljubljanske Ilirije, je za slovensko reprezentanco dosegla 6 točk. V prvi tekmi za uvrstitev od 5. do 8. mesta je Slovenija premagala Turčijo z rezultatom 82:53, Žekš je proti Turčiji prispevala k zmagi 5 točk.    

V Malmöju na Švedskem poteka evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in mladince v moški in ženski konkurenci. Na prvenstvu za žensko mladinsko reprezentanco uspešno nastopa Ema Crnkovič, članica Namiznoteniškega kluba Kema Murexin Puconci, mladinke pa so doslej v štirih tekmah dosegle prav toliko zmag in osvojile prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini. Slovenke so prvi dan premagale Škotsko s 3:0 in Izrael s 3:1, drugi dan pa Švico s 3:1 in Grčijo s 3:2. Crnkovič je dosegla dve zmagi, eno proti Škotski in eno proti Grčiji. Danes čaka Slovenke tekma proti Slovaški.

V zadnji, četrti, pripravljalni nogometni tekmi pred začetkom nove sezone v prvi slovenski nogometni ligi Telemach je v Lendavi na igrišču Športne akademije v Lendavi Nafta igrala proti prvoligaški ekipi ZTE iz Zalaegerszega 3:3, ob polčasu so Lendavčani vodili z 2:1. Za Nafto so dosegli zadetke: Haris Kadrič, Zoran Lesjak in Szabolcs Szalay. Lendavi vratar je med tekmo ubranil tudi strel gostov iz 11-metrovke. Nafto zdaj čaka v soboto prekmurski derbi v Murski Soboti proti Muri, ki se bo začel zvečer ob 20.15. Sicer pa so Lendavčani v svoje vrste dobili še 14 okrepitev, to je postal Žan Mauricio, visok 193 cm, ki ga uvrščajo med najbolj obetavne vratarje v Sloveniji. Mauricio je za mlado ekipo Olimpije odigral 35 srečanj, kot mladinski reprezentant pa je debitiral tudi na prijateljski tekmi proti Bolgariji.

Iz soboške Mure smo po novici o prihodu štirih Američanov dobili v soboto zvečer še neprijetno in presenetljivo novico o zaključku profesionalne nogometne kariere kapetana Žige Kousa, ki je za Muro zbral 305 nastopov. Z Muro je osvojil vse, kar je bilo mogoče, od državnega do pokalnega naslova ter z njo igral v skupinskem delu mednarodne Konferenčne lige. Pri Muri načrtujejo, da bi Žigi Kousu namenili eno od nalog v strokovnem vodstvu kluba.

Na olimpijskem strelišču v Rakičanu je bilo 5. kolo slovenske lige – vzhod v trapu, na katerem je moštveno zmagala ekipa Trap iz Kungote s 177. zadetki, drugi je bil Trap klub iz Ormoža in tretje Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan Maček, Marko Miljevič in Evgen Pap – obe ekipi sta zadeli po 175 tarč. Četrta je bila ekipa Športno strelskega društva Gornja Radgona v postavi: Milan Svetec, Milan Pelcl in Stanislav Rojko s 174. zadetki. Posamično je v prvi slovenski ligi – vzhod med strelci zmagal Boštjan Maček, v drugi ligi pa je bila tretja Jasmina Maček, oba iz soboškega strelskega društva.

Jasmina Maček

V Beltincih je hokejska ekipa Horobek Fčele v prvi polfinalni tekmi končnice 2. avstrijske lige v In line hokeju na rolerjih premagala ekipo Hartberga z rezultatom 11:4. Za Beltinčane so dosegli zadetke: David Matko in Nejc Mataič po dva ter po enega Jernej Činč, Ken Uplegger, Aljoša Karič, Jan Števančec, Dejan Krajnik, Filip Gruden in Niko Matko. Najboljša strelca v ligi sta bila s 26. zadetki David Matko in Matic Raušl, najboljši vratar v tej skupini pa Vid Kranjec. Finalni turnir bo na programu v soboto 20. julija v avstrijskem kraju Ternitz.

V Radencih je bil tradicionalni teniški turnir za pokal »Vino Slovenija – Gornja Radgona 2024«. Na turnirju je zmagala ekipa Iztok Klenar – Marijan Čižmešija iz Škofij in Čakovca, druga je bila dvojica Alojz Filipič in Danilo Steyer iz Radgonskih goric ter Vina Steyer. Na tretje mesto se je uvrstila dvojica Vesna Šoštarič in Boris Nicolas Erjavec iz Občine Gornja Radgona in Pomurskega sejma.

Po pregled športnih novic nedeljsko športno popoldne nadaljujemo s tonskimi prispevki iz sveta športa. Med našimi gosti bodo kajakaški trener Benjamin Sakač, ki bo vodil dve kajakaški tekmi za slovenski pokal in sicer na soboškem jezeru ter na valovih reke Mure. Vodja 32. poletne košarkarske šole Radenske Creativa Peter Juteršnik bo spregovoril o sami šoli in tudi o konkurenčnem Košarkarskem klubu Murska Sobota, prav tako organizatorju dveh košarkarskih taborov v Murski Soboti. Naš gost bo tudi Alojz Zadravec, vodja Nogometne šole Aluvar Beltinci, ki bo predstavil nogometni tabor v Gančanih, kjer je sodelovalo 100 mladih prijateljev nogometa. Ostanite z nami, nadaljujemo po glasbenem premoru.

Alojz Zadravec
Benjamin Sakač
Peter Juteršnik

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%