Šport

Šport, 8.7.24

today08.07.2024

Ozadje
AD

Nogometaši Mure so v soboški Fazaneriji po vrnitvi iz priprava v Združenih državah Amerike v nedeljo gostili ekipo TSC Bačke Topole, ki je v minuli sezoni nastopala v srbski super ligi in tam zasedla tretje mesto. Soboška Mura je gledalce razočarala, saj so gostje zmagali z rezultatom 4:0, že ob polčasu je bilo 3:0. Naslednjo pripravljalno tekmo bo Mura igrala v nedeljo ob 17. uri proti ukrajinski prvoligaški ekipi Zoryo iz Luhanska.

Beltinčani, ki se pripravljajo za novo sezono v 2. slovenski ligi, so v Rogatcu prijetno presenetili ekipo Zorye iz Luhanska in zmagali z rezultatom 3:2. Za Beltinčane sta dosegla zadetke: Jura Štimac v 9. in 12. minuti in Marin Rantaša v 38. minuti. Beltinčani načrtujejo naslednjo prijateljsko tekmo v soboto 13. julija v Športni akademiji v Lendavi proti madžarski ekipi ZTE iz Zalaegerszega.

Na 15. Robijevem memorialu v Šalamencih v malem nogometu je sodelovalo 15 ekip. Zmagala je ekipa Caffe Joy iz Murske Sobote, ki je bila v finalnem delu boljša od GTD Fasaderstva Pušča s 3:0 in Restavracije Oaza Mlajtinci po kazenskih strelih s 4:3. Drugo mesto je osvojila Restavracija Oaza, ki je v odločilni tekmi za drugo mesto s 3:0 premagala GTD Fasaderstvo Pušča, ki je tako ob koncu osvojilo tretje mesto. Najboljši igralec je postal Nino Lorbek, najboljši vratar Dušan Gyergyek, oba iz Caffe Joya, najboljši strelec pa je bil Tilen Klobasa iz ekipe Strojni tlaki Marjan Sukič s sedmimi zadetki.

Zmagovalna ekipa – Caffe Joy

 

Najboljši v Šalamencih

Kasaško društvo Krim je v nedeljo pripravilo kasaške dirke, kjer je bilo na programu pet dirk, na njih pa so bili uspešni ljutomerski kasaški vozniki. Spominsko dirko za memorial Franca Pirca je dobil Don Saxo na vajetih Janka Sagaja iz Ključarovec z najboljšim kilometrskim časom 1:18,0. Janko Sagaj je zmagal tudi v peti dirki z Maaya Vivo. V uvodni dirki je v Krimu zmagal Fru Ris na vajetih Darje Antolin iz Kasaškega kluba Ljutomer, v drugi dirki pa je bil zmagovalec Pierre na vajetih Vita Šadla iz Veržeja. Naslednje dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 14. julija v Križevcih pri Ljutomeru.

Darja Antolin

Športna zveza Moravske Toplice je na 29. kolesarski maraton po Občini Moravske Toplice privabila 115 kolesarjev iz Avstrije in Slovenije. Najštevilčnejša skupina je bila iz Oceana Orchidsa iz Dobrovnika z 10. kolesarji. Na 44 km dolgi progi sta bila najhitrejša Mateja Rems iz Šulinec in Niko Čuček iz Lenarta, na 22 km dolgi progi pa sta najhitreje kolesarila Lidija Vastič s Ptuja in Franc Škof iz Ključarovec.

V Brestanici pri Krškem je bilo državno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide. Med člani Društva paraplegikov Prlekije in Prekmurja iz Murske Sobote je v sektorju A Venčeslav Bezjak zasedel tretje mesto, v sektorju C je bil Franc Borovnjak četrti in v sektorju B Leon Jurkovič peti.

Venčeslav Bezjak

 

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%