Šport

Nedeljske športne novice, 30.6.24

today30.06.2024

Ozadje
AD

V Ormožu je bilo moštveno strelsko državno prvenstvo v trapu na katerem sta nastopili v oslabljenih postavah tudi obe pomurski strelski ekipi. Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Vrhnike s 199 zadetki, druga je bila Olimpija iz Ljubljane in tretja ekipa Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote v postavi: Denis Pojbić, Rene Maček in Evgen Pap, obe ekipi pa sta zadeli po 194 tarč. Na deveto mesto se je uvrstila ekipa Športno strelskega društva Gornja Radgona v postavi: Vlado Šiško, Milan Pelcl in Stanislav Rojko s 162. zadetki.

 

Nogometaši Nafte 1903 so odigrali drugi pripravljalno nogometno tekmo za tekmovanje v novi sezoni prve slovenske lige, kjer se bodo kot novinci v prvem kolu 20. ali 21. julija pomerili v Murski Soboti s soboško Muro Na športnem igrišču lendavske športne akademije je Nafta premagala Napredak iz Krušavca, ki je bil v minuli sezoni osmi v prvi srbski super ligi z rezultatom 2:1. Ob polčasu so vodili gostje iz Srbije, za katere je v 15. minuti zadel Dušan Stojilković, izid je izenačil v 55. minuti Kis Kalnoki, zmagoviti zadetek za Nafto pa je dosegel Gergey Szalay iz 11 metrovke v 65. minuti srečanja. Gostje so v 55. minuti zastreljali tudi strel iz 11-metrov, Naftin igralec Kis Kalnoki pa je v 51. minuti zadel prečko.

Ob proslavljanju 50 letnice Nogometnega kluba Črenšovci so veterani odigrali nogometni turnir. Prvo mesto je osvojila veteranska ekipa Mure, ki je premagala Bistrico s 3:0 in igrala 1:1 proti ekipi Črenšovec. Drugi Črenšovci so za tretje mesto premagali Bistrico z 1:0. Žal veteranov Maribora, kljub obljubi, ni bilo na revijalni turnir v Črenšovce.

Športno društvo Melinci je med prireditvami pomurskega športnega festivala pripravilo tudi 32. dnevno nočni turnir v malem nogometu. Zmagala je ekipa Strojni tlaki »MS« prevozi Miljenček, ki je v finalu premagala ekipo Žiga prevozi z 2:0. Tretje mesto je osvojila ekipa Muklo team Venezia, četrta pa je bila ekipa ZMT Tim. Najboljši igralec na turnirju je bil Sandi Sukič in vratar Erik Gergorič.

Prvi dan slovenskega prvenstva v atletiki, ki poteka v Celju, je edino odličje za pomursko atletiko osvojil Maj Janža iz Bratonec, zdaj član ljubljanskega MASS-a, ki je v teku na 400 metrov v času 47,68 zasedel tretje mesto in bronasto odličje. Med tekmovalci Atletskega kluba Pomurje je bila Urška Martinec v teku na 5000 metrov četrta, v teku na 100 metrov z ovirami je bila Natalija Pavlinjek šesta, med člani pa se je Tvit Trajbarič v teku na 1500 metrov uvrstil na 10. mesto.

Maj Janža tretji na 400 m

V Podbrdu v Baški grapi je na tekmovanju za pokal Slovenije Trail Runnig v starostni kategoriji U – 14 Jurij Humbel iz Lendave, član Atletskega kluba Pomurje, v gorskem teku osvojil že četrto zmago in tako že osvojil pokal Slovenije, saj se za končno uvrstitev štejejo štirje od petih tekov.

Jurij Humbel že zmagovalec letošnjega pokala

Železničarski šahovski klub Maribor Poligram je v Biotermah Mali Nedelji organizator prve mladinske šahovske lige na kateri nastopa 18 ekip. Po šestih kolih je lendavska Rokada v postavi: Luka Bakan, Tian Hozjan in Janoš Ivanec na 6. mestu. Mladi šahisti Gornje Radgone v postavi: Miha Rantaša, Taraja Celcar in Vid Gorjak so na 9. mestu, obe ekipi sta zbrali po 6 točk.

V prvem kolu državne šahovske lige za mladinke je v Biotermah Mali Nedelji Komenda premagala soboški Pomgrad za katerega igrata: Eva Žlebič in Zara Vrečič z 2:0.

V nadaljevanju nedeljskega športnega popoldneva na Murskem valu bodo v tonskih prispevkih naši gostje predsednik Nogometnega kluba Beltinci Janez Breznik, ki z Beltinčani načrtuje naskok na prvo mesto v 2. slovenski nogometni ligi. Košarkarica Blaža Čeh in košarkar Jan Copot, oba iz Rakičana, bosta govorila o minuli tekmovalni sezoni Celjank in moške ekipe Heliosa Domžal, namiznoteniški delavec Mitja Županek iz Murske Sobote pa o prejemu plakete športne zveze Murska Sobota za njegovo delo na področju namiznega tenisa. Ostanite z nam ob sprejemnikih vašega in našega radia tudi v nadaljevanju nedeljskega popoldneva.

Janez Breznik

 

Jan Copot

 

Blaža Čeh

 

Mitja Županek

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%