Šport

Šport, 25.6.24

today25.06.2024

Ozadje
AD

Na evropskem prvenstvu gluhih športnikov v tenisu v avstrijskem Beljaku je v 2. kolu slovenski prvak Marino Kegl iz Murske Sobote ugodno začel svoj nastop. Z zmago proti Nemcu Niklasu Kőhlerju v nizih dvakrat s 6:1 se je Kegl že uvrstil med osem najboljših igralcev. Četrtfinalni dvoboji na evropskem prvenstvu bodo v sredo.

Marino Kegl že med 8 na EP v tenisu   

V češkem mestu Chomotov poteka evropsko prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, kjer so kar tri naslove evropskih prvakov osvojili člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Naslov prvaka so soboške plesalke osvojile v disco showu z malo skupino v postavi: Dunja Panič, Živa Horvat, Jana Trajanovska, Brina Benko, Lana Škedelj, Ana Trajber in Eva Horvat. Prvo mesto je osvojila tudi moška skupina mladincev v breakdancu v postavi: David Pahor, Rene Pertoci, Filip Grenko, Nino Vučkič in Tino Oskomić. V posamični konkurenci sta postala evropska prvaka David Pahor in Tino Oskomić, na tretje mesto v breakdancu pa se je uvrstil Davod Pahor.

Na državnem prvenstvu v atletiki za mlajše člane v Novi Gorici je Maj Janža iz Bratonec, član ljubljanskega MASS-a, v teku na 400 metrov izboljšal pomurski rekord na 47,22 in zasedel prvo mesto. V teku na 200 metrov je v času 21,59 zasedel drugo mesto. Maja zdaj čaka še državno prvenstvo za člane v Celju. Na prvenstvu za mlajše mladinke in mladince je bil Tvit Trajbarič šesti v teku na 1500 in šesti v teku na 3000 metrov, Klara Janža pa je bila v teku na 100 metrov uvrščena na 10. mesto.

Maj Janža državni prvak

V Novi Gorici je bilo državno prvenstvo v atletiki za mlajše kategorije. Med mlajšimi mladinci U – 18 je Jure Kramberger iz Lendave, član mariborskega kluba Poljane, v metu kopja z rezultatom 45,60 zasedel tretje mesto.

Jure Kramberger bronasti v metu kopja

V Sombotelu na Madžarskem je bil tretji turnir 2. avstrijske lige jug v inline hokeju, na katerem je ekipa Horobek Fčele iz Beltinec najprej premagala Pingvinek iz Sombotela s 5:3, zadetke za Beltinčane so dosegli: Niko Matko po enega in po dva David Matko ter Matic Raušl. V drugi tekmi so Beltinčani premagali še avstrijski Hartberg s 7:2. Za Horobek Fčele so dosegli zadetke: Jernej Činč, David Matko po 2 ter Matic Raušl, Nejc Mataič in Dejan Krajnik po enega. Zadnji turnir v tej ligi bo 5. julija v Gradcu.

V Pečarovcih je bil dvodnevni turnir za pokal Občine Puconci v malem nogometu. Med 21. ekipami je zmagala ekipa Bodonec, ki je bila v finalu boljša od Šalamenec z 2:1, v tekmi za tretje mesto so Vadarci premagali Lemerje s 4:0. Hkrati so nagradili in razglasili najboljše v ligaškem tekmovanju. V A ligi je zmagala Prosečka vas, najboljši strelec je bil Goran Žgajnar iz Sebeborec z 42. zadetki, v B ligi pa so bili zmagovalci Šalamenci, najboljši strelec v tej ligi je bil Goran Sever iz Poznanovec, ki je dosegel 36 zadetkov.

KMN Prosečka vas

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%