Šport

Nedeljske športne novice, 23.4.24

today23.06.2024

Ozadje
AD

V avstrijskem Beljaku je bila včeraj slovesna otvoritev 15. evropskega prvenstva v tenisu za gluhe športnike. Na prvenstvu bo v moški konkurenci sodelovalo 27 igralcev, med njimi bo tudi najboljši slovenski igralec Marino Kegl iz Murske Sobote. Prvenstvo bo trajalo do 29. junija, Kegl pa bo imel prvi dvoboj na evropskem prvenstvu šele v ponedeljek proti Niklasu Khőlerju. Na otvoritveni slovesnosti je Marino Kegl nosil slovensko zastavo.

Nogometaši Mure so v Renkovcih odigrali drugo pripravljalno nogometno tekmo in proti drugoligaški ekipi Corvinul Hunedoaro, ki je tudi pokalni prvak Romunije, zmagali z rezultatom 3:2, ob polčasu je bil izid 2:1 za Muro. Za Prekmurce so dosegli zadetke: Antolin v 5., Pucko v 17. in Jelovica v 80. minuti srečanja, za Romune Goodnews v 42. in Hergejheligu iz 11-metrovke v 54. minuti srečanja. Nogometaši Mure bodo od 25. junija dalje opravili priprave v ameriškem Michigan centru, tam bodo igrali tudi prijateljsko pripravljalno tekmo.

Klemen Pucko je zadel za Muro

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave, novi slovenski prvoligaš, je s povsem novo ekipo igral prvo prijateljsko tekmo v Bad Radkersburgu v Avstriji, kjer so na pripravah nogometaši Ferencvarosa iz Madžarske. Večkratni prvaki Madžarske so bili boljši na srečanju in zmagali z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel Amir Gojak v 61. minuti srečanja.

Na prvi odprti dirki za državno prvenstvo v spidveju je v Petišovcih sodelovalo 12 tekmovalcev iz Nemčije, Poljske, Avstrije, Litve, Italije, Argentine in Slovenije. Pred 800 gledalci zmagal je aktualni državni prvak Matic Ivačič, član domačega Speedway tema Lendava s 15. točkami, drugi je bil Sandro Wasserman iz Nemčije, ki je zbral 11 točko, enako tudi Anže Germek iz Ljubljane na tretjem mestu. Na 4. mesto se je uvrstil Tomasz Orwat iz Poljske, ki je zbral 9 točk. Druga dirka za državno prvenstvo bo 29. septembra, znova v Petišovcih pri Lendavi.

Na dvodnevnem državnem mladinskem strelskem prvenstvu v trapu v Novi Gorici so sodelovali tudi pomurski strelci. Naslov državnega prvaka je osvojil Rene Cerovac iz Kopra, tretji je bil Lan Maček in četrti Lan Gomboc, oba iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote.

Lan Maček

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika je pri domačem lovskem domu pripravilo 7. turnir mednarodne lige Alpe Jadran, na katerem je sodelovalo 89 strelcev, ki so tekmovali s pištolo in 83, ki so merili moči z revolverjem. S pištolo posamično je zmagal Bojan Fras iz mariborskega Proarmisa, med pomurski strelci je Robert Balažic iz Ljutomera zasedel 20. mesto. Moštveno je zmagala ekipa Proarmisa, I. ekipa Strelskega društva Jezera pa se je uvrstila na 16. mesto. V streljanju z revolverjem je zmagal Dejan Lovec iz mariborskega Policista, med pomurskimi strelci je bil Robert Balažic iz Ljutomera 28-ti., Štefan Balaško iz Dobrovnika pa 36.ti. Moštveno je zmagala ekipa Policista, na 14. mesto pa se je uvrstila ekipa dobrovniškega Jezera. Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo naslednjo strelsko tekmo pripravilo v Dobrovniku v torek 25. junija med 8. in 16.uro v počastitev državnega praznika. Tekma bo prav tako s pištolo in revolverjem.

Na 6. pokalu Tadeja Pogačarja v Komendi so uspešno kolesarili tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Najbolje se je odrezala med deklicami V A kategoriji Maša Žalig, ki je zasedla prvo mesto. Jan Lebar je bil med dečki v C skupini tretji, podobno kot Manja Žalig med deklicami v C skupini. Blizu stopničk na 4. mesto se je uvrstila Eva Hašaj med deklicami v C skupini.

Maša Žalig

V nadaljevanju športnega popoldneva boste na Murskem valu slišali še tri zanimive tonske prispevke. Najprej bo predsednik Kasaškega kluba Ljutomer Branko Kristl spregovoril o prireditvah ob 150.letnici ljutomerskega kasača. V nadaljevanju bo predsednik soboške športne zveze Andrej Gomboši, ki je bil izvoljen za tretji mandat na čelu zveze več povedal o njenem delu, bili pa smo tudi na tekmovanju atletov v slovenski ligi za paraplegike in se pogovarjali z vodjo tekmovanj Janezom Hudejem. Ostanite v družbi Murskega vala tudi v nadaljevanju športnega popoldneva

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%