Šport

Nedeljske športne novice, 16.6.24

today16.06.2024

Ozadje
AD

Nogometni klub Kema je v Puconcih pripravil dobrodelni turnir v nogometu za štiri starostne kategorije, na katerem je sodelovalo 28 ekip iz Madžarske in Slovenije. Med 13 letniki je zmagal Haladas iz Sombotela pred Muro in Dravogradom, v kategoriji U – 11 pa madžarski Fehervar pred Muro in Beltinci. Med 9 letniki je bilo najboljše Celje pred Muro in Rakičanom, v najmlajši starostni kategoriji U – 7 pa je zmagala soboška Mura pred Cerkvenjakom in puconsko Kemo. Zbrana sredstva so namenili v sklad Zveze kulturnih in turističnih društev za dobrodelno akcijo »Pesem za svetli trenutek«.

Selekcija Haladaša je slavila v kategoriji U13

Zveza paraplegikov Slovenije je na Ptuju pripravila 3. kolo slovenske lige v atletiki za paraplegike, kjer so nastopili tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. Moštveno je zmagala ekipa Koroške, soboški paraplegiki pa so se uvrstili moštveno na sedmo mesto. V posamični konkurenci je bila najbolj uspešna Marta Janežič, ki je bila tretja v metu kopja in v suvanju krogle. V moški konkurenci je Andrej Gorza v vožnji na 100 metrov z vozičkom zasedel 4. mesto, v vožnji na 200 metrov pa se je uvrstil na 5. mesto. Naslednje 4. kolo slovenske lige v atletiki za paraplegike bo v sredo 19. junija na soboškem atletskem stadionu.

Med tednom bo nova tekma v Murski Soboti.

Nogometni klub Lipa, član soboške medobčinske nogometne lige, ta teden praznuje 50 letnico delovanja nogometa v kraju. Ob jubileju kluba so v soboto gostovali tudi nogometaši Mure in igrali 45 minut proti domači ekipi Lipe ter zmagali z 9:0. Za Muro so dosegli zadetke: Nikola Jovičević 4, Jaka Domjan 3 in Niko Kasalo 2 zadetka.

Niko Kasalo med strelci. Vir: NŠ Mura

Nogometaši lendavske Nafte 1903 bodo začeli s pripravami za tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi v ponedeljek ob 18.uri. V Lendavi so z okrepitvami zelo skopi, čeprav jih imajo, a bi naj Nafto 1903 po neuradnih podatkih okrepili: Zoran Lesjak in Meschahck Obochiuma, ki prihajata iz madžarskega ZTE, iz Gorice pa naj bil v Lendavo prišli: Amadej Marinič, Darko Hrka in Haris Kadrič.

V popoldanskem programu športnega popoldneva na Murskem valu smo za vas pripravili štiri zanimive tonske prispevke. Slavko Režonja, novi-stari predsednik Medobčinske nogometne zveze Lendava bo govoril o lendavskem nogometu ter nekaj malega tudi  evropskem prvenstvu, kjer čaka Slovenijo danes ob 18. uri prva tekma proti Danski. Andrej Gorza, novi športni referent pri soboških paraplegikih, bo govoril o mednarodnem srečanju paraplegikov v Murski Soboti, Velimir Horvatič sekretar športne zveze Lendava pa bo predstavil značilnosti 26. športnih iger v Lendavi. Ob koncu bo naš gost še Andrej Matjašec, ki bo predstavil prvo letošnjo odprto dirko za državno prvenstvo v spidveju, ki bo v soboto v Petišovcih.

Slavko Režonja

 

Andrej Gorza

 

Velimir Horvatič

 

Andrej Matjašec

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%