Šport

Nedeljske športe novice, 2.6.24

today02.06.2024

Ozadje
AD

Najbolj množična prireditev ob koncu tedna je bil v Svetem Juriju na Goričkem, kjer je Športna zveza Rogašovci pripravila 21. Rogašovski tek, na katerem je teklo kar 319 tekačev, največ v mlajših kategorijah. V moški konkurenci na progah na razdalji od 200 do 1500 metrov so bili zmagovalci: Jaka Buček, Vid Kous, Nik Fartek, Aleksej Zorkovič in Mark Signjar Žilavec. V ženski konkurenci so na podobnih razdaljah zmagale: Lana Gider, Alja Fartek, Lara Turza, Tamara Babič in Mari Branšberger. Med člani na 6,6 km dolgi progi je tekel najhitreje Marko Bagari, drugi je bil Aljaž Novak in tretji Julijan Hodžar. Na teku občanov je na 3,3 km dolgi progi zmagal Aleš Smodiš in med občankami Anita Majer.

Motoklub Veterani je v Murski Soboti pripravil 31. mednarodni reli veteranov Prekmurje 2024 na 89 km dolgi progi. Med motoristi so člani domačega motokluba osvojili vsa prva mesta. Med solo motorji od letnika izdelave 1946 – 1960 je zmagal Martin Peterka na Vespi pred Brankom Fujsom na BMW-eju. V kategoriji od 1961- 1970 je zmagal Jožef Bobovec na motorju znamke MZ pred Jožetom Zverom na motorju Tomos. Med motoristi v kategoriji vozil od 1971 do 1980 je zmagal Mitja Peterka na motorju znamke Guzzi, drugi je bil v tej kategoriji Branko Bauman na motorju znamke BMW, med motorji z letnico izdelave od 1981 do 1992 pa je zmagal Dušan Car na motorju BMW pred Vinkom Mencigarjem s Tomosom. Med avtomobilisti so domači vozniki osvojili tri druga mesta. Med vozili z letnico izdelave od 1931 do 1945 je bil drugi Bojan Bohnec z vozilom znake Willys Jeep, med avtomobili od 1946 do 1960 je bil drugi Štefan Ružič z vozilom znamke DKW, v razredu od 1961 do 1970 pa  je bil drugi tudi Karel Car z vozilom znamke VW. Tekmovanje je štelo tudi za točkovanje v prvenstvu starodobnih vozil Slovenije.

Jože Bobovec

Na Muti je bil tretji turnir v karateju za pokal Koroške in sočasno za pokal S.K.I.F. zveze, na katerem so med osmimi klubi člani Karate kluba Tromejnik iz Kuzme moštveno zmagali pred Domžalami in Muto. Tromejnik je osvojil 15 prvih mest, pet drugih in 12 tretjih mest. Iz Karate kluba Cankova je Jelka Rošker Trajbar osvojila prvo mesto v katah. Med tekmovalci Tromejnika so za uspeh kluba za moštveno zmago zaslužni: Urban Grah, Žan Kumer, Dorijan Peterka, Ana Ščančar, Ula Gral, Zoja Zlata Petek, Alex Rogan, Michele Lah, Gašper Obal, Kai Kovač, Alex Gergek, Maj in Jan Ščančar, Rijan in Renej Fujs, Luka Zrim, Eva in Boštjan Grah, Maksimiljan in Herman Markoč, Gal Časar, Neja Grebenar, Polonca Hüll in Ana Ela Ajlec.

V povratni kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo vzhod U – 15 je v Martjancih ekipa Keme/Čarde premagala ekipo Združene Savinjske s 3:2. V drugem kolu kvalifikacij za uvrstitev v 2. slovensko kadetsko ligo vzhod pa je bila ekipa Združene Savinjske v Martjancih boljša od Keme/ Čarde s 3:2.

V predzadnjem 25. kolu soboške medobčinske nogometne lige so včeraj igrali takole: Lipa – Aqua Ižakovci 1:4, Bakovci – Bogojina 7:0 in Cven – Apače 0:0.

Rokometni klub Arcont je v Gornji Radgoni pripravil tradicionalni 35. memorial Mateja Klopčiča, ki so ga organizatorji poimenovali dan radgonskega rokometa. V novi športni dvorani v Gornji Radgoni je bilo odigranih sedem tekem različnih generacij, ob koncu pa je predsednik kluba Sašo Rauter podelil nagrade igralcem za najboljših 7 v sezoni 2023/2024. Priznanja so prejeli: Savel Voršič, Lan Hajdinjak, Jaša Rauter, Gal Žnidarič, Voranc Novak, Niko Perša in Boštjan Šijanec.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%