Novice

Nedeljske športne novice, 26.5.24

today26.05.2024

Ozadje
AD

Na strelišču za puško šibrenico v Rakičanu je bil v soboto prvi dan 3. kola pokalne tekme za člane. Med 30. tekmovalci po treh serijah vodi Boštjan Maček iz Bodonec, dobitnik bronastega odličja na evropskem prvenstvu v italijanskem Lonatu s 70. zadetki, drugi je Rok Žigante iz Ilirske Bistrice z 69. zadetki, tretji Matjaž Lepen iz Ormoža in četrti Denis Vatovec iz Vrhnike z 68. zadetki. Tekmovanje bo končano po dveh serijah v nedeljo popoldne.

V Ormožu je bilo tekmovanje v kickboksingu za slovenski pokal, kjer so kar tri odličja osvojili člani Kickboksing kluba Murska Sobota. Med 227. tekmovalci iz 21 klubov je med mladinci Luka Pap v kategoriji do 69 kg zasedel prvo mesto, Maksimiljan Žurman je bil drugi v kategoriji do 63 kg, druga je bila v kategoriji do 55. kg tudi Tia Berke.

V športni dvorani Osnovne šole Kuzma je Karate klub Tromejnik pripravil 29. državno prvenstvu za osnovne in srednje šole v karateju S.K.I.F. zveze. Na prvenstvu je sodelovalo 190 karateistov iz 30. osnovnih in 12. srednjih šol Slovenije. Med osnovnimi šolami so največ pokazali karateisti Osnovne šole Kuzma pred Osnovno šolo Janka Glazerja iz Ruš, med srednješolci pa je bil najboljši Šolski center Slovenj Gradec, tretja je bila Srednja poklicna in tehnična šola Murska Sobota. Med ostalimi osnovnimi šola iz Pomurja je bil Grad deveti, Sveti Jurij pri Rogašovcih deseti, Srednja ekonomska šola Murska Sobota četrta in Gimnazija Murska Sobota šesta.

Na Ledavskem jezeru je bila v soboto prva tekma A slovenske lige v športnem ribolovu na kateri je nastopilo 60 ribičev iz celotne Slovenije. Moštveno so zmagali Ptujčani, za katere je tekmoval tudi Davor Božič iz Bakovec, ki je zasedel 8. mesto v sektorju. Med ostalimi pomurskimi ribiči je bil Božo Irgolič iz Hrastje Mote drugi v sektorju, tekmoval pa je za Majšperk. Za Majšperk je nastopal tudi David Lorber iz Rožičkega Vrha, ki je osvojil peto mesto. Med člani Ribiškega družine Murska Sobota je bil Miha Gjergjek tretji v sektorju, deveti je bil Primož Adanič iz Renkovec, ki je tekmoval za Pesnico. Tadej Panker in Matija Šinko sta bila v svojih sektorjih deseta.  Danes poteka v Kraščih še druga tekma.

Davor Božič

V Mariboru je bila odigrana prva tekma finala letošnjega državnega prvenstva v namiznem tenisu med Savinjo, ki je v polfinalu izločila Soboto in Mariborom. Zmagala je Savinja s 4:1, za Maribor pa Prekmurec Tomaž Roudi, doma iz Črenšovec, tokrat ni uspel vknjižiti zmage. Poražen je bil v eni posamični tekmi ter skupaj v dvojicah z Gregorjem Komcem. Druga tekma bo v sredo.

Tomaž Roudi

V Murski Soboti je soboški BTC pripravil tradicionalni kolesarki maraton BTCiklin na katerem je sodelovalo 107 kolesarjev na štirih dolžinah prog. Najstarejši kolesar je bil 78 letni Zoltan Baranja iz Murske Sobote in najstarejša kolesarka 77 Lidija Vastić s Ptuja. Na 50 km dolgi progi je bil najhitrejši Alen Žitnik, drugi je bil Denis Lebar in treti Primož Obal vsi iz Kolesarskega kluba Tropovci. Na 30 km dolgi progi je bil najhitrejši Tomislav Lebar iz Lendave, drugi je bil Darko Šek in tretji Stojan Širec, oba iz Kolesarskega kluba Tropovci.

Klub malega nogometa Krajna je pripravil finalni turnir štirih najboljših ekip prve slovenske malonogometne lige. Naslov prvaka je osvojila ekipa Moravskih Toplic, ki je v polfinalu premagala Maribor s 5:2. V velikem finalu so bile Moravske Toplice, sestavljane iz igralcev občinske lige, boljše po kazenskih strelih še od Brežic in presenetljivo osvojile naslov prvaka. V rednem delu se je tekma končala z izidom 3:3.

V 26. zadnjem kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer gostil Krško, ki je bilo boljše od Prlekov s 6:1. Za Prleke je dosegel častni zadetek Mario Skuhala, ki je izenačil izid v 32. minuti na 1:1. Na lestvici je Krško pristalo na 2. mestu s 47. točkami, Ljutomerčani pa so na 11. mestu zbrali 32 točk.

V soboto so v pomurskih nogometnih ligah bili doseženi naslednji rezultati: Črenšovci – Aluvar Gančani 2:2, Graničar – Nedelica 3:4 , Panonija Malibu – Čentiba 0:2 in Apače – Dokležovje 0:5.

V Gaberju je bil tradicionalni turnir v nogometu v spomin na dva preminula nogometaša Biroja in Smeja. Med 13 letniki je zmagalo Turnišče pred ekipo Hungarikum Olimpija iz Dolge vasi in ekipo Malibu Panonij Gaberje. V veteranski tekmi je Kapca premagala Panonijo s 4:2.

V Radencih so v soboto v 27. kadetski ligi v šahu odigrali dve koli. V drugem kolu sta Pomgrad in Komenda igrala 1,5: 1,5, Branik pa je premagal Radgono s 3:0. V tretjem kolu je II. ekipa Ptuja igrala proti Pomgradu 1,5:1,5, Četrta ekipa Poligrama iz Maribora je premagala Gornjo Radgono s 3:0.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%