Šport

Nedeljske športne novice, 17.12.23

today17.12.2023

Ozadje
AD

V 9. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Novem mestu ekipa Mure Sobote v derbiju kola premagala ekipo Športnega društva SU s 4:3. Za soboško ekipo je dvakrat zmagal Mitja Horvat, po enkrat pa Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša. Ekipa Keme Murexina je v Novem mestu gostovala pri Krki in zmagala s 4:1. Za Pucončane je zmagala dvojica: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, dve zmagi k uspehu ekipe je dodal še Damjan Zelko in eno Tomaž Pelcar.

V 5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za dekleta je Interdiskont na Ravnah premagal Kemo Murexin s 4:1. Edino zmago za puconsko ekipo je na gostovanju dosegla Blaža Harkai.

V5. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je Rakek premagal II. ekipo Keme Murexina s 6:2, za Pucončane je dvakrat zmagal Jure Smodiš. V drugem srečanju pa so  bili Arigoni v Izoli boljši od Keme Murexina s 6:1, edini zmago za gostujočo puconsko ekipo je znova dosegel Jure Smodiš.

V Murski Soboti so v 13. kolu prve slovenske Sport klub lige za člane odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane premagali Panvito Pomgrad s 3:0. Za soboško ekipo so največ točk na tekmi dosegli: Nenad Šormaz 15, Stefan Mirković 11 in Leonardo Doda 10 točk.

V Ljutomeru so v 14.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice odbojkarice II. ekipe Calcita Vooleva premagale Ljutomerčanke s 3:1. Za gostiteljice so največ točk zadele: Alisa Oletič 13, Ana Škraban 8 in Jerneja Pogorevc 7 točk.

Končano je bilo tekmovanje v preostalih tekmah 17. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telemach. Aluminij iz Kidričevega je v gosteh premagal Rogaško z 1:0, Celje pa je bilo boljše od Kopra z 2:0. Za Celjane je igral do 67. minute tudi Nino Kouter.

Naslov jesenskega prvaka je osvojila ekipa Celja s 47. točkami, Olimpija jih ima na drugem mestu 37 in Koper na 3. mestu 30 točk. Nogometaši Mure, ki so jesenski del prvenstva končali predčasno, so na 6. mestu zbrali 25 točk. Prvo spomladansko kolo bo na programu 14. februarja, za danes predvideno kolo pa bo igrano spomladi, a termin še ni določen.

Klub malega nogometa Bangladeš v Murski Soboti je pripravil v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti 2. turnir v malem nogometu »Sobota open« na katerem je med 24. ekipami zmagala ekipa Avto Perle iz Kranja pred ekipo Mehanotrade iz Ljubljane, tretja je bila ekipa Zamude iz Žihlave in četrta Slifas iz Moravskih Toplic. Najboljši vratar je bil Miroslav Grbič, strelec Sašo Kovačevič in igralec Amir Derviševič, vsi iz ekipe Avto Perla. Turnir si je ogledalo okrog 500 gledalcev.

Mlade košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote so pod vodstvom Davorina Poka v Koprivnici na Hrvaškem blestele na mednarodnem košarkarskem turnirju ter z zmagami proti Trešnjevki s 56:18, Koprivnici 35:22 in ekipi HPG Drnje s 58:11 osvojile prvo mesto. Za soboško ekipo so igrale: Maja Jančar, ki je bila kapetanka in izbrana v prvo peterko turnirja ter: Lara in Lana Skandali, Neli Žemberik, Mija Žibrat, Ana Sofija Fišer, Šanaja in Davina Panker, Nastja Zonik Drk, Viktorija Škraban in Julija Polanščak.

V 10. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Nova Gorica premagala radgonski Arcont z 28:20. Za ekipo Arconta pod taktirko novega trenerja Blaža Bratkoviča so največ zadetkov dosegli: Matevž Žunič 14, Luka Škrebinek 7 in Adrian Plohl 6.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%