Šport

Nedeljske športne novice, 10.12.23

today10.12.2023

Ozadje
AD

Karate klub Tromejnik je v Kuzmi v soboto pripravil 30. mednarodni S.K.I.F. karate turnir Tromejnik 2023 na katerem je sodelovalo 200 tekmovalcev iz 22 klubov iz Avstrije, Češke, Madžarske, Nemčije, Srbije, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Nastopili so tudi tekmovalci iz Cankove in Gornjih Petrovec. V posamični konkurenci v katah so bili zmagovalci: Žan Kumer, Ota Bokan, Marko Bunderla in Boštjan Grah, vsi iz Tromejnika, zmagovalka v katah je bila tudi Jelka Rošker Trajbar iz Cankove. V borbah pa so bili zmagovalci Maksimiljan Markoč, Lea Rituper in Renej Fujs. Moštveno na 30. pokalu Tromejnika je zmagal Tromejnik iz Kuzme pred Atomom iz Domžal in Bohinicami iz Češke. V Kuzmi je bil hkrati tudi 4., zadnji, turnir za pokal Slovenije. Skupni zmagovalec je Tromejnik iz Kuzme pred Atomom iz Domžal.

V 12. kolu prve slovenske odbojkarske lige Sport klub za člane je Calcit Vollev v Kamniku premagal soboško Panvito Pomgrad s 3:0. Začetek tekme je bil izjemno napet, saj so Kamničani prvi niz dobili z 31:29. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Nenad Šormaz 18, Leonardo Doda 10, Stefan Mirkovič 6 in Vid Suhadolnik 5 točk. Pri Calcitu sta bila med učinkovitejšimi dva nekdanja igralca soboškega kluba. Uroš Pavlovič, ki je zdaj kapetan ekipe je dosegel 9 točk, Dino Vinkovič pa deset. Glede na ostale rezultate si je Panvita Pomgrad dva kroga pred koncem prvega dela sezone že zagotovila uvrstitev v končnico tekmovanja.

Dino Vinkovič

V 9. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane je Koper premagal Radence s 3:1, ki so zdaj zdrsnili na 4. mesto. Za Radence so v Kopru največ točk zadeli: Jure Neudauer 24 ter Nik Marič in Anej Horvat po 9 točk. Radenčani bodo naslednjo tekmo igrali že v sredo 13. decembra ob 19. v Radencih proti ekipi Hoč.

V 12. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Mozirje v Ljutomeru premagalo ekipo Ljutomera s 3:1. Za domače so največ točk na tekmi zadele: Kaja Makoter 14, Anja Kolmanič 12 in Alisa Oletič 11 točk; pri Mislinji se je odlikovala Izza Vodlan z 18. točkami.

V 9. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je v Lendavi predzadnja ekipa v ligi Kajuh Šoštanj premagala Lendavo s 3:1. Gostiteljice so dobile le prvi niz s 25:21, v nadaljevanju pa so bile gostje boljši nasprotnik.

V 8. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti ekipa Mure Sobote premagala Kajuh Slovan s 4:0. Za soboško ekipo so zmagali: dvojica Bojan Ropoša – Mitja Horvat ter posamično: Bojan Ropoša, Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik.

V Puconcih pa je I. ekipa Keme Murexina gostila I. ekipo Savinje iz Luč, vodilno ekipo lige, ter izgubila z 1:4. Za Pucončane je edino zmago osvojil Tomaž Pelcar.

V 4. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme Murexina v Puconcih premagala III. ekipo Savinje s 6:3. Za Pucončane je osvojil 3 zmage Jure Smodiš ter dve Jan Lipič, uspešna pa je bila še dvojica: Jure Smodiš – Jan Lipič. V drugem srečanju pa je II. ekipa Savinje iz Luč premagala II. ekipo Keme Murexina s 6:0.

V 6. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za članice so Cirkovce v Murski Soboti premagale ekipo Mure Sobote s 6:1. Edino zmago za Muro Soboto je dosegla Martina Komovec.

V 9. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v Logatcu Kronos premagal radgonski Arcont s 27:22. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 16, Adrijan Plohl 8 in Marsel Maer 6 zadetkov.

V zadnjem jesenskem kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi premagala Krko iz Novega mesta s 6:3. Za Nafto 1903 so zadeli: Angelo Macanović in Anej Horvat po 2 ter Luka Časar in Saša Kocet po enega. Nafta je jesenski del prvenstva končala na 15. mestu. Jesenjska prvakinja je soboška Mura.

V Koprivnici na Hrvaškem je na mednarodnem rokoborskem turnirju »Zlatna kokica« nastopila tudi mlada rokoborka,        članica Rokoborskega kluba Sobota, Klara Glavica. Na tekmovanju je med 105 rokoborci iz 8 držav Glavica nastopila v kategoriji U – 11 v težnostni skupini do 33 kg, a žal ostala brez uvrstitve.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%