Šport

Šport, 4.12.23

today04.12.2023

Ozadje
AD

V 17. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Bravo v Spodnji Šiški pred 400 gledalci premagal soboško Muro z 2:0. Za Bravo sta dosegla zadetka: Martin Pečar v 12. in Luka Kerin v 62. minuti. Za Muro je v 24.minuti zapravil strel iz 11 metrovke prvi strelec, Dardan Šabanadžaj. Na lestvici je zdaj Bravo na 5. mestu s 25.točkami, Mura pa jih ima na sedmem 19. Naslednjo tekmo bodo Sobočani igrali že ta četrtek 7. decembra ob 15. uri v Murski Soboti proti Rogaški.

V Ljutomeru je 17 ekip iz Hrvaške, Srbije in Slovenije sodelovalo na 23. turnirju v malem nogometu v spomin na prvega predsednika Kluba malega nogometa Meteorplast Janka Makoterja. Prvo mesto je osvojila ekipa Ogrevanje Zamuda iz Žihlave iz Občine sveti Jurij ob Ščavnici, druga je bila ekipa Meteorplasta iz Ljutomera in tretja ekipa Žar Mance iz Smedereva v Srbiji. Najboljši vratar na turnirju je bil Tjaž Lovrenčič iz Meteorplasta, najboljši igralec Rok Šnofl iz zmagovite ekipe Ogrevanje Zamuda, najboljši strelec Uroš Nikolić iz Smedereva s 6. zadetki, najbolj disciplinirana ekipa pa B ekipa Meteorplasta. Pokale je najboljšim podelil sedanji predsednik kluba Saša Makoter.

Futsal, Memorial Janka Makoterja, Meteorplast A Ljutomer, 2. mesto

V 2. slovenski odbojkarski lige – vzhod za članice so odbojkarice Sobote v zaostalem srečanju 5. kola včeraj v Lendavi v prekmurskem derbiju med Lendavo in Soboto, ki so ga dobile Sobočanke s 3:0, kar je druga zaporedna zmaga soboških odbojkaric.

ŽOK Sobota

V 9. kolu prve B slovenske kegljaške lige vzhod za člane je Ruše premagalo Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 608, Jani Steržaj 559 in Mladen Emeršič 555. Prvenstvo se bo nadaljevalo 13. januarja, Radenska pa je na 6. mestu z 10. točkami.

V 9. kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice je Radenska v Radencih premagala ptujsko Dravo z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 518, Vlasta Hojnik 505 in Nataša Muršič 502 keglja. Kegljavke Radenske so osvojile s 14. točkami naslov jesenskih prvakinj, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 13. januarja.

V 9. kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Lendava v Radencih premagala Krilato kolo iz Maribora z 8:0. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Boris Tisovec 541, Uroš Zadravec 533 in Dušan Radaković 524 kegljev. Lendavčani so po jesenskem delu na 2. mestu z 12. točkami.

KK Lendava

V Kamniku je bilo moštveno državno prvenstvo v dvoranskem balinanju za invalidne osebe. V združeni kategoriji BC 1 in BC 2 sta nastopila dva pomurska tekmovalca. Bojan Poredoš, posamični državni prvak, je zmagal tudi v moštveni konkurenci, Želko Flisar, oba iz Društva Sonček Murska Sobota, pa je osvojil v moštveni konkurenci tretje mesto.

Bojan Poredoš

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%