Šport

Šport, 20.11.23

today20.11.2023

Ozadje
AD

V Puconcih je v nedeljo potekal 2. odprti turnir Slovenije za člane in članice v namiznem tenisu, ki je v moškem delu tekmovanja povsem pripadel Prekmurcem. Zmagal je Gregor Zafoštnik, ki je v klubskem finalu s 4:0 premagal Bojana Ropošo, oba iz Mure Sobote. Med 4 najboljše se je ob Mihi Podobniku iz Savinje, ki je izpadel proti Zafoštniku, uvrstil tudi Tomaž Pelcar iz puconske Keme Murexina. Med osmimi najboljšimi je tekmovanje končal še Mitja Horvat iz Sobote. Pri članicah je zmagovalka postala Lara Opeka iz Kajuha Slovana, prijetno pa je presenetila z uvrstitvijo med osmerico najboljših povratnica za namiznoteniške mizice Staša Matis iz puconske Keme Murexina. Med osem sta se uvrstili še Pucončanki Ana Kovačec in Blažka Harkai.

Igralke v 1. slovenski ženski nogometni ligi so odigrale predzadnji krog jesenskega dela. V 12. kolu je v Ajdovščini vodilna ekipe Mure None premagala Primorje z 9:1. Za soboške črno-bele so dosegle zadetke: Yana Malakhova in Noele Vilčnik po 2 ter Evelina Kos, Lea Dolinar, Sara Adam, Špela Kolbl in Živa Rakovec po enega. Častni zadetek za Primorje je dosegla Metka Markočič. Prekmurke so brez poraza v vodstvu na lestvici s 33. točkami. Varovanke trenerja Bojana Jančarja še naprej ostajajo pri popolnem izkupičku v ligi, na drugem mestu je z dvema prvenstvenima porazoma ljubljanska Olimpija, ki je v tem krogu z 10:0 premagala koprski Gažon.

V Vučji vasi je 240 igralcev sodelovalo na 16. državnem prvenstvu v klasičnem pikadu. Med članicami je zmagala Petra Klemenčič, v ženskih dvojicah pa: Zala Gorjak in Nataša Mavrič. Med kadetinjami je bila najboljša Kaja Zabavnik, med mladinci Luka Marinič in med mladinkami Klara Hebar, vsi iz Top Gun Cleangrada iz Grlava. Med kadeti je postal državni prvak še Uroš Žalik iz Gabrijelovega barčka Vučja vas. Med tekmovalci iz levega brega reke Mure je bil med kadeti tretji Leo Flegar in med mladinci prav tako tretji Leon Bagari, oba iz Pikado kluba Friend’s tem od Svetega Jurija na Goričkem.

Pikado, državno prvenstvo, Vučja Vas, mladinci posamično

Na mednarodnem tekmovanju v judu »mini Nagaoka« v Ljubljani je sodelovalo 526 judoistov iz šestih držav. Med starejšimi dečki je v kategoriji do 66 kg zmagal Mai Žižek, v kategoriji do 50 kg pa je bil med kadeti Patrik Bor Burjan, oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, dobitnik srebrnega odličja.

V Medvodah je bil prvi turnir v nove sezone v badmintonu za mlade do 15 let starosti. Posamično je brez poraza zmagala Naja Horvat iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Med 90 tekmovalci sta nastopili še Evian Wolf in Marina Torma ter se med dvojicami uvrstili med 8 najboljših igralk.

Športno kulturno turistično društvo Pertoča in Šahovski klub Pomgrad iz Murske Sobote sta v Večeslavcih pripravila 1. Martinov šahovski turnir. Med 28. šahisti je zmagal Boris Kovač iz soboškega Pomgrada z 8. točkami pred pomurskima šahistoma Jernejem Buzetijem s 7,5 točkami in Jernejem Skuhalo s sedmimi, ki nastopata za mariborski šahovski klub Železničar Poligram.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%