Šport

Nedeljske športne novice, 19.11.23

today19.11.2023

Ozadje
AD

Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote, ki mu predseduje Majda Koren, je ob Soboškem jezeru uspešno pripravil slovensko prvenstvo v krosu za 14 starostnih kategorij. Slovesno otvoritev je opravila kar predsednica kluba sama, na atletski tekmi pa je sodelovalo 217 tekačev iz 30 slovenskih klubov, med njimi so bili tudi atleti iz Lendave, Pomurskega atletskega kluba Goričko in soboškega Pomurja. Čeprav je bilo vreme ob 13 stopinjah Celzija idealno, pomurski atleti pa dobri organizatorji, ti tekmovalno niso ravno blesteli, saj se je najbolje odrezala Eva Mulec med pionirkami U – 12, ki se je uvrstila na 6. mesto. Naslednja tekaška prireditev v Pomurju bo v soboto 2.decembra, ko bo v Beltincih Športno društvo Sloparca pripravilo Prvi adventni tek.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je pripravilo 6. strelsko tekmo za pokal društva, na kateri je sodelovalo 54 strelcev s puško in 36 strelcev s pištolo iz skupno kar 15 strelskih društev. Z zračno puško posamično je zmagala državna reprezentantka Urška Kuharič iz Kovinarja Ormož, drugi je bil Luka Lukič iz Trzina, tretji pa Aleksander Karlon iz Gornje Radgone. Moštveno je zmagal Kovinar iz Ormoža pred Trzinom in Gornjo Radgono, četrta je bila Murska Sobota. S pištolo je zmagal Kevin Venta iz hrvaškega Strahoninca, tretji je bil Darko Balažic iz Murske Sobote. Moštveno je zmagala ekipa Trzina pred strelci Jožeta Kerenčiča iz Miklavža, tretji so bili Juršinci, četrti Ljutomer in peta Murska Sobota.

V 18. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Ljubljani Ilirija pred 350 gledalci presenetljivo premagala Nafto 1903 z 2:1. Za Nafto je dosegel edini zadetek Mihael Rebernik v 55. minuti, za Ilirijo pa sta zadela: Jon Bortelj v 11, in Dejan Djermanović v 60. minuti.

Triglav je v Kranju pred 250 gledalci premagal Klimo Tratnjek Beltince z 2:1, čeprav so Beltinčani ob polčasu vodili z 1:0. Za Beltince je dosegel zadetek Henrik Nerguti v 32. minuti; za Triglav pa Kristian Dakić v 63. in Veron Šalja iz 11-metrovke v 86. minuti tekme. Naslov jesenskega prvaka je osvojila Nafta z 39. točkami pred Beltinčani, ki so zbrali na drugem mestu 36 točk. Spomladanski del prvenstva se bo nadaljeval 3. marca.

V zadnjem 14. jesenskem kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je v Ljutomeru Avto Rajh Ljutomer pred 200 gledalci premagal Rače z 1:0. Zmagoviti zadetek za Ljutomerčane je dosegel Mario Skuhala v 65. minuti. Spomladanski del prvenstva se bo nadaljeval 9 .marca, Ljutomerčani so na lestvici na 5. mestu s 14. točkami.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Polana – Radenska Slatina 2:1, Cven – Cankova 1:1, Kema Puconci – Apače 1:0, Bakovci – Mlinopek Križevci 1:2 in Roma Vanča vas – Bogojina 1:5.

V 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Mura Sobota v Murski Soboti premagala novomeško Krko s 4:0. Za soboško ekipo je zmagala dvojica: Mitja Horvat – Gregor Zafoštnik, po eno zmago pa so k uspehu ekipe dodali še: Mitja Horvat, Boštjan Ropoša in Gregor Zafoštnik. V Puconcih je Športno društvo SU iz Novega mesta premagalo Kemo Murexin s 4:2. Za Pucončane sta zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, za Novomeščane je zmagala dvojica: Uroš Slatinšek – Joško Omerzel ter Uroš Slatinšek 2 x in Jure Slatinšek enkrat.

Tekma Damjan Zelko – Jure Slatinšek. Na tekmi v Puconcih so slavili gostje iz Novega mesta.

V 9. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Murexin Kema Puconci v gosteh premagala Visit Braslovče s 3:2. Za Murexin Kemo sta največ točk k zmagi prispevali: Nika Fišer 26 ter Tinkara Kavnik 20 točk. Krim je premagal Ljutomerčanke s 3:0. Za Ljutomerčanke sta največ točk zadeli Kaja Makoter in Alisa Oletič po 7, Lena Bukovec je dodala 6 točk.

V 7. kolu prve B slovenske kegljaške lige vzhod za člane je Slovenj Gradec premagal Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 584, Milan Kovačič 571 in Mladen Emeršič 525 kegljev.

V 6.kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je v Gornji Radgoni Arcont premagal Alples Železnike z 31:28. Za Arcont sta največ zadetkov k zmagi z novim trenerjem Blažem Bratkovičem prispevala: Metevž Žunič 17 in Jernej Hedl 7 zadetkov.

V Sevnici je bilo ekipno državno šahovsko prvenstvo za invalide. Ekipa Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota je zasedla drugo mesto, zmagala je ekipa Mute. Za Mursko Soboto so nastopile Majda Kovač, Marija Barber in Antonija Rantaša. Najboljša posamično je bila Majda Kovač z dvema zmagama.

Majda Kovač

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%