Šport

Nedeljske športne novice, 12.11.23

today12.11.2023

Ozadje
AD

Ženska mladinska nogometna reprezentanca Slovenije U-19 je v 2. tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024 visoko premagala Azerbajdžan kar z 9:0, v prvi tekmi so bile Slovenke boljše od Moldavije s 7:1. Za Slovenijo so igrale tudi članice Mure None Živa Rakovec, Noele Vilčnik in Lea Dolinar. Pomurske igralke so bile tudi strelsko učinkovite saj je Noele Vilčnik dosega dva, Lea Dolinar pa en zadetek. Zadnjo tekmo bo Slovenija v okviru kvalifikacij igrala v Čatežu v torek 14. novembra proti Kosovu.

V 13. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer v gosteh igral proti ekipi Krškega 2:2. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Mario Skuhala v 23. in Tilen Ketiš v 71. minuti iz 11 metrovke. Ljutomerčani so po 13. kolih na 5.mestu z 21. točkami.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Veržej – M–Trade Radgona 1:1, Radenska Slatina – Dobrovnik 0:3, Turnišče – Polana 0:2, Apače – Cven 1:4 in Cankova – Dokležovje 0:4.

V 5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za moške je Kema Murexin v gosteh premagala Mengeš s 4:2. Za Pucončane je posamično dve zmagi dosegel Tomaž Pelcar, po eno pa Damjan Zelko in dvojica Pelcar-Zelko. Igralci Mure Sobote so že minuli teden v Velenju premagali Tempo s 4:0.

V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za ženske je Kema Murexin v gosteh premagala Logatec s 4:0. Za Pucončanke so po enkrat zmagale: dvojica Blažka Harkai in Ana Kovačec ter posamično Blažka Harkai, Ana Kovačec in povratnica v ekipo Staša Matis.

V 3. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Keme Murexina dopoldne gostovala v Cirkovcah in bila poražena s 6:3, popoldne je bil boljši od mladih Pucončanov še Ptuj s 6:2.

V 3. kolu 2. slovenske namiznoteniške lige za članice je ekipa Mure Sobote v Kranju dopoldne premagala ekipo B-2 s 6:3, popoldne pa izgubila proti Jesenicam z 1:6.

V 3. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je ekipa Mure Sobote v gosteh premagala Škofjo Loko s 6:4, v Kranju pa je igrala proti ekipi B – 2 5:5.

V 8. kolu Sport klub lige 1/A v odbojki za člane je Hiša na kolesih Triglav iz Kranja v Puconcih pred blizu 100 gledalci premagala Panvito Pomgrad s 3:1. Soboški odbojkarji so gladko dobili prvi niz s 25:16, v nadaljevanju pa so bili Kranjčani boljši nasprotnik in slavili zmago. Za Panvito Pomgrad so največ točk dosegli: Nenad Šormaz 20, Leonardo Doda 14, Stefan Mirković 12 in Vid Suhadolnik 6 točk; pri gostih se je odlikoval Djordje Jovović s 26. točkami.

V 5. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane so Radenci v gosteh premagali Mislinjo s 3:1. Za Radenčane so pri njihovi četrti zmagi dosegli največ točk: Jure Neudauer 23, Nik Marič 14 ter Vid Horvat in Andraž Kavnik po 10 točk.

V 8. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je bil v Ljutomeru na sporedu prleško-prekmurski derbi, ki so ga drugič letos dobile odbojkarice puconskega Murexina, ki so premagale domači Ljutomer s 3:1. Za Ljutomerčanke so največ točk dosegle: Ana Škrobar, Kaja Makoter in Alisa Oletić po 8; za Murexin pa so največ točk k zmagi ekipe prispevale: Nika Fišer 20, Tinkara Kavnik 17 in Tasia Šadl 12 točk.

V Ljubljani na 2. turnirju državne strelske lige za mlade strelce so dosegli izjemen uspeh strelci Športnega društva Črenšovci. Med 15 letniki je z zračno puško zmagal z novim državnim rekordom 197,5 krogv Miha Halas, drugi je bil Samuel Gruškovnjak in tretji Gašper Sobočan, ista ekipa je dosegla tudi državni rekord s 574. krogi. Posamično je bil med mladinci drugi Patrik Farkaš iz Murske Sobote, med kadeti pa je bil drugi tudi Patrik Cipot iz Kolomana Flisarja s Tišine. Med kadetinjami je bila tretja Tjaša Raduha iz Črenšovec. V nedeljo nastopajo v Ljubljani še člani.

V 5. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Drava na Ptuju premagala radgonski Arcont z 28:12. Pri Dravi je dosegel največ zadetkov: Rok Toplak 6, za Arcont iz Gornje Radgone pa Boštjan Šijanec 3. Rokometaši Pomurja so s člansko ekipo prenehali tekmovati v 2. slovenski ligi.

Mladi rokometaši Pomurja pod taktirko trenerja Denis Roškarja pa so v kvalifikacijski tekmi za nastop v 2. slovenski ligi – vzhod z B ekipo Pomurja gostovali v Celju pri A ekipi Celja Pivovarne Laško in bili poraženi z 48:32. Pri soboški ekipi je Tai Müller dosegel 11 zadetkov, Jan Maretič 8 in Boro Wernig 6.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%