Šport

Nedeljske športne novice, 5.11.23

today05.11.2023

Ozadje
AD

V 15. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v soboški Fazaneriji Mura pred 1250 gledalci premagala Aluminij iz Kidričevega z 1:0, slednjega vodi nekdanji trener Mure Robert Pevnik. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel v 53. minuti Filipo Trippi. Navijači Mure so tako po petih mesecih v sedmi domači tekmi le dočakali prvo prvenstvo zmago v soboški Fazaneriji.

V 12. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je v Ljutomeru Avto Rajh Ljutomer pred 100 gledalci premagal Korotan Prevalje s 3:0. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Tilen Ketiš, Franc Šalamon in Primož Panič iz 11 metrovke.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M – Trade Radgona – Serdica Goričanka 1:2, Črenšovci – Grad 2:3, Cankova – Ižakovci 2:1, Kema Puconci – Mlinopek Križevci 3:2 in Roma Vanča vas – Lipa 1:9.

V vnaprej odigranem srečanju 5. kola prve slovenske namiznoteniške lige za člane je I. ekipa Mure Sobote v Velenju premagala ekipo Tempa s 4:0. Za zmagovalno soboško ekipo so osvojili zmage: v dvojicah: Mitja Horvat in Bojan Ropoša ter posamično: Mitja Horvat, Bojan Ropoša in Gregor Zafoštnik.

V 6. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice je bila v Puconcih prava odbojkarska drama saj so igralke Šentvide že vodile z 2:0, a je ekipi Murexina uspelo izid izenačiti na 2:2. Peti niz so kljub temu dobile gostje s 15:10 in tako tekmo dobile s 3:2. Za Murexin so največ točk zadele: Tinkara Kavnik 23, Nika Fišer 16 in Brina Bračko 11; za Šentvid je kar 19 točk k zmagi prispevala Ana Kolmanič, nekdanja igralka Ljutomera.

V Ljutomeru pa so gostje iz Prevalj v prvi B slovenski ligi za članice premagale Ljutomer s 3:0. Za Ljutomerčanke so največ točk zadele: Kaja Makoter 15, Alisa Oletić 13 in Anja Kolmanič 7 točk; pri Prevaljah se je odlikovala Tisa Rodošek z 18.točkami.

V 4. kolu 2. slovenske odbojkarske lige – vzhod za članice je Lendava v gosteh izgubila proti Zrečam z rezultatom 3:0.

V 5. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane je v Radencih na kegljišču Vikenda Radenska premagala Lokomotivo iz Maribora s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 586, Milan Kovačič 582 in Vinko Hleb 543 kegljev.

V 6. kolu v prvi B slovenski kegljaški ligi za članice je Radenska v gosteh premagala Fužinar s 7:1. Za Radensko so bila najučinkovitejše: Nataša Muršič s 543, Sonja Tibaut s 531 in Cvetka Štiberc s 507 podrtimi keglji.

V Dobrovniku je bil prvi turnir v streljanju z zračno puško v 2. državni strelski ligi severovzhod. Moštveno je med 8.ekipami zmagalo Jezero iz Dobrovnika, drugi je bil Koal iz Petišovec, tretje društvo Štefan Kovač iz Turnišča in četrta Murska Sobota. Posamično je zmagala Fanni Borsos iz dobrniškega Jezera pred Tamasem Tankovicsem iz petišovskega Koala in Mihaelom Podleskom iz Murske Sobote.

V Juršincih je sedem ekip nastopilo na prvem turnirju 2. državne članske lige v streljanju z zračno pištolo. Moštveno so zmagali Juršinci pred ekipo Jožeta Kerenčiča iz Miklavža, tretja je bila ekipa Tovarne sladkorja iz Ormoža, četrti so bili Ljutomerčani, peti Turniščani in šesti Črenšovci. Posamično je med 30. strelci zmagal Niko Pšajd iz Juršinec, med ostalimi pomurskimi strelci je bil Tomaž Ciglar iz Črenšovec šesti, Avgust Horvat osmi ter Štefan Balaško oba iz Turnišča, pa 11.ti.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%