Šport

Nedeljske športne novice, 15.10.23

today15.10.2023

Ozadje
AD

V sedmi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2024 je v Stožicah članska reprezentanca Slovenije pred blizu 16.000 gledalci premagala Finsko s 3:0. Za slovensko izbrano vrsto je dosegel Benjanim Šeško prvi zadetek iz 11-metrovke že v 17. minuti in nato iz igre še v 28. minuti. Končni izid srečanja 3:0 je postavil Prekmurec Erik Janža iz Puževec, igralec poljskega Gornika, ki je svoj prvi reprezentančni zadetek dosegel v sodnikovem podaljšku. Slovenija, ki je na dobri poti uvrstitve na Evropsko prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto, bo naslednjo tekmo odigrala v torek 17. oktobra v gosteh proti reprezentanci Severne Irske.

V 9. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer v Dravogradu premagal Koroško z 2:1. Za Ljutomerčane je oba zadetka dosegel Matej Virag in sicer v 21. in 70. minuti. Gostitelji so na tekmi sicer na kratko vodili z zadetkom Žana Sprinčnika v 5. minuti. Ljutomerčani so s peto zmago skočili na tretje mesto na lestvici.

V pomurskih nogometnih ligah so v sobotnih srečanjih igrali takole: Črenšovci – Bistrica 0:0, Veržej – Polana 1:3, Radenska Slatina – Turnišče 1:2 in Roma Vanča vas – Hodoš 1:8.

V prvi slovenski članski namiznoteniški ligi je Mura Sobota v gosteh premagala Interdiskont v 4:1. Za soboško ekipo je dvakrat zmagal Bojan Ropoša ter po enkrat Gregor Zafoštnik in Mitja Horvat. Igralci puconske Keme/Murexina so bili poraženi doma od aktualnih državnih prvakov, Maribora, s 4:0.

V 2. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je v Puconcih ekipa Murexina premagala Braslovče s 3:1, kar je njena druga zaporedna zmaga. Najučinkovitejša pri domačinkah je bila Nika Fišer z 18-imi točkami, Brina Bračko je dosegla 13, Žana Bogdanoski pa 11 točk.

Začelo se je tudi prvenstvo v 2. slovenski odbojkarski ligi za člane. V prvem kolu so Radenci v gosteh premagali ekipo »Vet 4 Pet« Triglav s 3:1. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Jure Neubauer 28, Nik Marič 15 ter Lan Marič 8 točk.

Judo klub Klima Tratnjek Beltinci je v zeleni dvorani v Puconcih pripravil 13. mednarodno tekmovanje v judu, na katerem je sodelovalo 213 judoistov iz 25 klubov iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Pohvalno je, da je na turnirju v treh starostnih kategorijah nastopilo kar šest pomurskih judo klubov, tekmovanje pa je obiskal tudi predsednik Judo zveze Slovenije Lavrencij Galuf. Med starejšimi dečki kategorije U – 14 so prva mesta osvojili: Maj Žižek iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in Naj Recek iz ljutomerskega Partizana. Drugi mesti sta si priborila: Maks Matija Tropenauer iz Radenec in Žan Pihlar iz Ljutomera, tretja pa sta bila Luka Smodiš iz Judo kluba Murska Sobota in Nino Šeruga iz Judo kluba Štorkljice. Med starejšimi deklicami je bila zmagovalka Gaja Škraban iz Lendave, druga je bila Tia Lukač iz Murske Sobote. V starostni kategoriji U – 12 med mlajšimi dečki je zasedel drugo mesto Aljaž Kovač iz Štorkljic, tretja pa sta bila Gašper Kohek iz Štorkljic in Nejc Virag iz Lendave. Med mlajšimi deklicami je bila druga v svoji težnostni kategoriji Zoja Rituper iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote.

V 3. kolu prve B slovenske kegljaške lige je Litija premagala Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 578, Vinko Hleb 566 in Jani Steržaj 563 kegljev.

Več uspeha so imeli Lendavčani v 3. kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod za člane, saj so v gosteh premagali II. ekipo Hrastnika s 6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Marinič 577 , Branko Marinič 572 in Milan Čeh 563 kegljev.

KK Lendava

V 3. kolu 2. slovenske rokometne lige je Nova Gorica v Gornji Radgoni premagala Arcont z rezultatom 31:28. Za Arcont sta največ zadetkov dosegla: Matevž Žunič 17 in Boštjan Šijanec 6.

V Športno rekreacijskem centru v Bakovcih je bil v soboto 9. Bakovski tek, kjer so tekli člani, članice, občani in mladi tekači. Med člani je na 7 km dolgi progi zmagal Sebastjan Mihajlovič iz Apač, drugi je bil Iztok Fister iz Bakovec in tretji Branko Lehner iz Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je na 4,3 km dolgi progi zmagala Lina Mihajlović iz Svečine pred Anito Rižnar iz Ljutomera in Chiaro Jošar iz Športnega društva Sloparca iz Beltinec. Med občani na 1500 metrov dolgi progi je zmagal Noah Šadl in med članicami Ariel Šadl, oba iz Murske Sobote.

Soboški invalidi so v soboto sodelovali v avstrijskem mestu Liezen na mednarodnem prvenstvu Avstrijske Štajerske v steznem kegljanju, kjer so med 8 ekipami zasedli 3. mesto. Za ekipo so tekmovali: Jožef in Silvo Martinuzzi, Marjan Šafarič in Franc Kustec. V posamični konkurenci je Jelka Orban posamično zmagala, med člani pa je bil Jože Martinuzzi iz soboškega društva četrti. Samo med gostujočimi tekmovalci iz tujine je posamično zmagala Jelka Orban, med člani pa Jožef Martinuzzi.

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota je na Ptuju med 11 ekipami sodelovalo na regijskem tekmovanju v elektronskem pikadu. Murska Sobota v postavi: Evgen Drvarič, Ludvik Kocet, Stanislav Gomboši in Darko Barber je zasedla prvo mesto in se uvrstila na finale državnega prvenstva, ki bo v Hrastniku.

V Radencih so v soboto odigrali 5. kolo v elitni državni članski šahovski ligi. Šahisti Pomgrada so premagali mariborski Branik s 4,5:1,5. Za Pomgrad so zmagali Štefan Cigan, Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak, remizirali pa: Lajoš Sereš, Zoltan Ribli in Jaka Meglič. Šahisti mariborskega Poligrama so premagali Triglav iz Krškega s 3,5:2,5; Turniščan Boris Markoja je za Mariborčane osvojil pol točke.

Tomislav Gruškovnjak

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%