Šport

Nedeljske športne novice, 8.10.23

today08.10.2023

Ozadje
AD

V 12. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Mariboru pred 4500 gledalci Maribor pod taktirko novega trenerja Anteja Šimundže premagal Muro s 3:1. Za Maribor so dosegli zadetke: Jan Repas v 30, El Arabi Sudani v 45. in Marcel Lorber v 52. minuti. Edini zadetek za Muro je dosegel Dardan Šabanadžaj v 32. minuti srečanja. Maribor se je po nepopolnem 12. kolu povzpel na 3. mesto s 17. točkami, Mura pa jih ima na šestem 13. Prvenstvo se bo za črno-bele nadaljevalo v nedeljo 22. oktobra, ko bo Mura gostila zvečer ob 20.15 ekipo Kopra. V soboto je bila odigrana še tekme Celje – Bravo, na katerem so zmagali Celjani z 2:1, ostale tekme bodo na sporedu danes.

V 12. kolu 2. slovenske nogometne lige so igralci Klime Tratnjek Beltinci pred 500 gledalci premagali Kety Emmi/Impol Bistrico s 3:0. Za Beltinčane je dosegel dva zadetka Filip Kosič v 30. in 69. minuti iz 11 metrovke ter Luka Sočič v 33. minuti. Vratar Beltinčanov Stefan Morčič je v 71. minuti zaustavil strel iz 11 metrov, ki ga je za goste izvajal Jaša Martinčič. Nafta igra danes pri velenjskem Rudarju.

Na lestvici po sobotni zmagi v Beltincih Klima Tratnjek Beltinci ostaja v samostojnem vodstvu na lestvici s 26.točkami, Primorje na drugem jih ima 25.

V 8. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Avto Rajh Ljutomer pred 200 gledalci premagal Premium Dobrovce s 3:0. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetke: Tilen Ketiš v 41. minuti iz 11-metrovke ter Mario Skuhala v 57. in 71. minuti. Na lestvici so Ljutomerčani po nepopolnem 8. kolu na 4. mestu s 14. točkami.

V pomurskih nogometnih ligah so igrali v soboto takole: derbi pomurske lige Turnišče – Odranci pred 420 gledalci 1:2, ostali rezultati: Apače – Mlinopek Križevci 0:4, Cankova – Bogojina 1:3, Cven – Lipa 1:3 in Kema Puconci – Roma Vanča vas 7:1.

V soboto se je začela nova sezona v prvi slovenski namiznoteniški ligi. V moški konkurenci je v 1. kolu Mura Sobota v telovadnici Srednje poklicne šole v Murski Soboti gostila Savinjo iz Luč. Pokalni prvaki, igralci Mure Sobote, so tokrat po maratonski borbi ostali brez zmage, tudi zaradi bolezni Mitje Horvata, ki pa je kljub temu nastopil. Končni izid je bil 4:3 za Savinjo. Za Muro Soboto je dvakrat zmagal Gregor Zafoštnik, enkrat pa Bojan Ropoša.

Kema Murexin je na Koroškem premagala Interdiskont s 4:1. Za puconsko ekipo je dvakrat zmagal Damjan Zelko, po enkrat pa dvojica: Tomaž Pelcar – Luka Norčič in Tomaž Pelcar.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so v 1. kolu nove sezone dekleta Keme Murexina v Šempetru pri Gorici premagala Vrtojbo s 4:0. Za Pucončanke so zmagale: dvojica: Blažka Harkai – Ana Kovačec, posamično pa Blažka Harkai, Ana Kovačec in Ema Crnkovič.

Še izidi v ostali ligah: 3. slovenska liga, člani: Mura Sobota – Logatec 6:2 in Mura Sobota – Arrigoni 6:4 ter 2. liga članice: Mura Sobota  – Vesna 0:6 in Mura Sobota – »SU« Novo mesto 2:6.

Mestna občina Murska Sobota je na sedežu društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije v Murski Soboti pripravila športno druženje invalidskih organizacij in društev. Okrog 130 udeležencev iz 13 društev je pozdravil tudi župan Mestne občine Damjan Anželj, vse niti druženja so bile rokah nove predsednice Sveta za invalide pri Mestni občini Murska Sobota z geslom »Občina po meri invalidov«, Sonje Šavel. Najbolje so se moštveno odrezali člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, drugo je bilo Društvo revmatikov Slovenije z enoto Murska Sobota in tretje Društvo gluhih in naglušnih Pomurja. Posamično sta bila pri pikadu med ženskami zmagovalka Marija Cigler in med člani Andrej Gorza, oba iz društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, v vrtnem kegljanju je bila med članicami najboljša Irena Grah iz Društva revmatikov Slovenije in med člani Franc Borovnjak iz prekmursko-prleškega društva. V šahu je zmagal Anton Marič iz Društva gluhih in naglušnih Pomurja.

Začelo se je prvenstvo v državnih odbojkarskih ligah. Soboški odbojkarji Panvite Pomgrada so v prvem kolu gostovali pri ekipi Hiša na kolesih Triglav in po napetem dvoboju zmagali s 3:2 potem, ko so Gorenjci že vodili z 2:0. Najuspešnejši pri Sobočanih je bil novinec Stefan Mirkovič z 20-imi točkami, Žan Bedrač jih je dodal 14. V Puconcih je bil ženski prekmursko prleški derbi v prvem kolu prve B slovenske lige, kjer so igralke Murexina premagala Ljutomer s 3:0. Najuspešnejša pri Pucončankah je bila Nika Fišer z 19-imi točkami.

Mladi odbojkarji Panvite Pomgrada so v prvem kolu kvalifikacij za uvrstitev v A ligo v mali odbojki v Murski Soboti premagali Hoče z 2:0 in nato z enakim razutom še Ravne na Koroškem. Ekipo soboških odbojkarjev je vodil Miha Žalig. Naslednji turnir bo že čez teden dni v Hočah.

Planinsko društvo Lendava je pripravilo 27. pohod Miška Kranjca na 16 km dolgi progi od Velike Polane do vaškega doma v Lendavskih Goricah. Na pohodu je sodelovalo kar 220 pohodnikov, med katerimi so bili tudi gostje iz Madžarske in Hrvaške.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%