Šport

Šport, 18.9.23

today18.09.2023

Ozadje
AD

V Mačkovcih na Goričkem je bila predzadnja dirka za odprto pokalno prvenstvo Slovenije, kjer so gledalci videli v osmih dirkah 93 tekmovalcev iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Med člani Avto moto društva Štefan Kovač se je v najbolj množični dirki, razredu R – 2,  Val Crnkovič med 20-imi tekmovalci uvrstil na 7. mesto s 24 točkami, Boštjan Gyergyek pa je bil z 11. točkami na 16.mestu. Davorin Gerlica se je v dirki R – 1v kateri je sodelovalo 6 voznikov z 31. točkami uvrstil na 6.mesto. Prijetno je presenetil v razredu Open nekdanji član soboškega društva Željko Makovec, ki je po poškodbi s 50. točkami zasedel prvo mesto.

Na mednarodnem rokoborskem turnirju v Senti v Srbiji za memorial Nikole Vukova je v grško rimskem slogu v kategoriji do 71 kg v kadetski konkurenci zasedel tretje mesto Mitja Cener iz Rokoborskega društva Sobota pod taktirko trenerja Jureta Kuharja. Na tekmovanju v Senti je sodelovalo 200 rokoborcev iz šestih držav.

V Novem mestu je bilo dvodnevno finale Atletskega pokala Slovenije za člane in članice, na katerem je sodelovalo 283 atletov in atletinj iz 23 slovenskih klubov, v vsaki disciplini pa se je na finale uvrstilo po 12 oz. 16 najboljših atletov sezone v panogi. Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje je zmagala v teku na 5000 metrov v času 17:26,19 in osvojila četrto mesto v teku na 3000 metrov. Med soboškimi atleti je Jaka Svenšek v teku na 100 in 200 metrov z osebnim rekordom zasedel 7. in 9. mesto, Klara Janža je bila deseta v teku na 200 metrov, najboljši osebni izid sezone pa je v teku na 100 metrov z ovirami tekla Natalija Pavlinjek in se uvrstila na 7. mesto. Moštveno je ženska ekipa Pomurja zasedla 11. mesto med 25. ekipami, moška ekipa pa je bila 17-ta med 26. ekipami. Na finalu sta od soboških atletov nastopila še Lara Horvat in Tvit Trajbarič.

Urška Martinec

Na predzadnjih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru je dirko za državno prvenstvo 3 letnih kasačev dobila L / Nesta na vajetih Milana Žana iz Komende, v tej dirki je bil tretji Murfin na vajetih Janka Sagaja iz Kasaškega kluba Ljutomer. Dirko za pokal Občine Križevci pri Ljutomeru je dobil Maugli na vajetih Janka Sagaja, ki je bil zmagovalec tudi v dirki 2-letnih kasačev z Marselinom. Zadnje dirke v Ljutomeru bodo 15. oktobra, ko bodo Ljutomerčani pripravili še državno prvenstvo za 2 letne kasače.

Janko Sagaj

Kolesarski klub Prekmurje Beltinci, ki ga vodi predsednik Jože Kavaš, je v Beltincih pripravil tradicionalni Beltinski kolesarski maraton. Kolesarji so imeli na voljo štiri proge: 5, 20, 45 in 70 km, skupno pa jih je sodelovalo kar 154. Najstarejši udeleženec je bil 74-letni Miran Kaučič iz Apač in najmlajša 4-letna Pia Krajič iz Gorišnice. Najštevilčnejša skupina je bila ekipa Ocean Orhids cycling tema iz Dobrovnika s 17. kolesarji.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%