Šport

Nedeljske športne novice, 17.9.23

today17.09.2023

Ozadje
AD

V derbiju 6. kola prve slovenske ženske nogometne lige Triglav zdravje je v soboški Fazaneriji Mura Nona pred blizu 300 gledalci premagala slovensko podprvakinjo Olimpijo z 1:0. Zmagoviti zadetek za državne prvakinje je dosegla v 71.minuti Noele Vilčnik, ki je z natančnim udarcem z okrog 20 metrov premagala vratarko gostov Saro Nemet. Priložnosti za dosego zadetkov je bilo še več, a so bile napadalke vključno s prvo strelsko slovenske lige Ano Milović iz Olimpije premagalo natančne.

V 8. krogu prve slovenske nogometne lige je včeraj v Murski Soboti Mura pred 1500 gledalci tudi na četrti domači tekmi sezone ostala brez zmage. Tekma proti ljubljanskemu Bravu se je končala z rezultatom 1:1. Mura je povedla v šesti minuti z zadetkom Roka Jurišiča, na 1:1 pa je izenačil Luka Štor v 79. minuti. Mura je igrala od 11. minute tekme zgolj z desetimi nogometaši, saj je bil zaradi strogega direktnega rdečega kartona izključen osrednji branilec Sobočanov Leard Sadriu. Na derbiju med Olimpijo in Mariborom so bili boljši Ljubljančani, ki so zmagali z 2:1, drugi zadetek za Olimpijo je dosegel Marcel Ratnik s Tišine.

V 5. kolu 3. slovenske nogometne lige vzhod je na Ptuju vodilna Drava pred 150 gledalci visoko premagala Avto Rajh Ljutomer kar s 7:0, že ob polčasu je bil izid 3:0 za Ptujčane.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M- Trade Radgona – Polana 1:1, Črenšovci – Rakičan 1:0, Veržej – Radenska Slatina 3:3, Bakovci – Dokležovje 1:3 in Roma Vanča vas – Cankova 1:6.

V 2. kolu prve slovenske lige v hokeju na travi za člane sta ekipi Lipovec in predanovskega Triglava igrali 2:2, ob polčasu je bil izid 1:0. Za Lipovce sta dosegla zadetka: Marsel Stanko in Žiga Štiblar, za Triglav pa je dosegel oba zadetka Tadej Mikola.

V Novem mestu poteka dvodnevno finale Atletskega pokala Slovenije za člane in članice na katerem sodeluje 283 atletov in atletinj iz 23 slovenskih klubov, v vsaki disciplini se je v finale uvrstilo po 12 najboljših atletov aktualne sezone. Prvi dan tekmovanja se je med pomurskimi atleti najbolje odrezala Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje, ki je zmagala v teku na 5000 metrov v času 17,26,19 in dokazala, da je še vedno atletinja, ki spada v sam vrh slovenskih atletinj na srednje in dolge proge. Mladinec Jaka Svenšek je dosegel osebni rekord v teku na 100 metrov v času 11,08 in se uvrstil na 7. mesto. V teku na 100 metrov z ovirami je bila Natalija Pavlinjek sedma v času 16,34.

Urška Martinec

Na kegljišču Vikenda v Radencih je bilo končano kegljaško tekmovanje »Tri srca« za pokal Miroslava Steržaja, na katerem je nastopilo 72 tekmovalcev. Zmagal je Uroš Stoklas iz Radelj s 601 podrtim kegljem, drugi je bil Ljutomerčan Miko Steržaj, član mariborskega Konstruktorja s 597. keglji, in tretji Jan Steržaj iz Radenske s 588 keglji. V ženski konkurenci je največ kegljev podrla Nataša Muršič iz Radenske in sicer 541 kegljev, kar je je v absolutni konkurenci skupaj z moškimi uvrstilo na 15. mesto.

Miko Steržaj (drugi z leve)

V Oplotnici je bil tradicionalni turnir v judu za pokal Oplotnice na katerem je nastopilo 163 judoistov iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije, med njimi sta bila tudi pobratena judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in Judo klub Štorkljice iz Murske Sobote. Med 12 letniki je zmagala v svoji kategoriji Zoja Rituper, druga sta bila Aljaž Kovač in Liam Škerlak, tretji mesti pa sta osvojila: Anej Panker in Gašper Kohek. Med 14 letniki je zmagal Mai Žižek, peti pa je bil Nino Šeruga.

Na Blaguškem jezeru je bil 5. memorial Ivana Vrbnjaka v športnem ribolovu na katerem je sodelovalo 21 ribičev, ki so prinesli na tehtanje k sodnikom 25 kg ulovljenih rib. Zmagal je Alojz Novak iz Bakovec s 5,3 kg ulovljenih rib, drugi je bil Aljaž Helcl iz Ženika Sveti Jurij ob Ščavnici, tretji je bil Franc Šantl iz Črešnjevec četrti David Založnik s Tišine in peti Božidar Karba iz Ruš.

Ob koncu tedna sta potekali tekmovanji v dveh državnih šahovskih ligah.

V prvi slovenski šahovski ligi vzhod na Kmečkem turizmu pri Alenki v Gornjih Ivanjcih je v prvem kolu II. ekipa Pomgrada premagala Šentjur s 3,5:2,5, Gornja Radgona in II. ekipa Poligrama iz Maribora sta igrala 3:3, Rokada iz Lendave pa je premagala Slovenske Konjice s 4:2. V 2. kolu so pomurske ekipe igrale takole: Pomgrad II – Slovenj Gradec 1:5, Rokada Lendava – Brežice 4:2 in Šentjur – Gornja Radgona 2,5:3,5. Po dveh kolih vodita II. ekipa Ptuja in Rokada iz Lendave s 4 točkami, šahisti Gornje Radgone, ki so bili organizatorji turnirja v Gornjih Ivanjcih so s 3. točkami na 5. mestu med 10. ekipami.

V 2. slovenski šahovski ligi vzhod je III. ekipa Pomgrada v 2.kolu premagala Malečnik s 4:2, v tretjem pa izgubila od mariborskega Poligrama s 4:2. Na lestvici po treh kolih vodita med 10 ekipami ekipi Rudarja in Sevnice s 6. točkami, III. ekipa Pomgrada pa je na 3. mestu s 4 točkami.

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%