Šport

Šport, 11.9.23

today11.09.2023

Ozadje
AD

Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči v šesti tekmi kvalifikacij za Evropsko prvenstvo gostovala v San Marinu in zmagala s 4:0. Zadetke so dosegli Žan Vipotnik, Jan Mlakar, Sandi Lovrič in nekdanji igralec Mure Žan Karničnik. S štirimi zmagami, enim porazom in enim neodločenim izidom je Slovenija trenutno vodilna ekipa svoje predtekmovalne skupine. Zbrala je 13 točk, kolikor jih ima tudi Danska. Erik Janža iz Puževec zaradi poškodbe tokrat ni igral.

Žan Karničnik

 

Zveza lovskih družin Gorice je v Novi Gorici pripravila finale državne strelske lige v trapu, na katerem so nastopile najboljše ekipe iz vzhodne in zahodne prve lige. Na finalu so bili odlični strelci Štefana Kovača Trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan Maček, Denis Pojbič in Marko Miljević, ki so zadeli 327 tarč in osvojili naslov prvaka prve slovenske lige. Med pomurskimi ekipami je bilo Športno strelsko društvo Radgona uvrščeno na 9. mesto v postavi: Milan Svetec, Milan Pelcl in Stanislav Rojko z 281. zadetki.

Sobočani prvaki prve lige

Tropovski kolesarji so imeli izjemno bogat program ob koncu tedna. Na mednarodni kolesarski dirki v okolici Krapine je na 100 km dolgi progi Tristan Ketiš v svoji starostni kategoriji od 16 – 20 let osvojil 2. mesto, v absolutni kategoriji pa je bil 13.

V Škocjanu je bil Knobleharjev pokal na krožni progi, dolgi 3,6 km. Med mladinci se je najbolje odrezal Bor Berlak, ki je med mlajšimi mladinci na 50,4 km dolgi progi zasedel tretje mesto. Tropovčani so sodelovali tudi na Otočcu na državnem prvenstvu, kjer je Alen Žitnik v vožnji na čas v kategoriji dečkov A osvojil naslov državnega prvaka, blizu odličja pa je bila med deklicami v B kategoriji Maša Žalig, ki je bila četrta.

Alen Žitnik državni prvak

Začela se je nova sezona v državnih ligah v hokeju na travi. Sobotne tekme med Lipovci in Moravskimi Toplicami ni bilo in je bila registrirana z rezultatom 3:0 za Lipovce. Preglejmo preostale rezultate. Članice: Lipovci – Triglav Predanovci 3:1, Starostna kategorija U – 18: Lipovci – Triglav 15:2 in kategorija U – 14 Lipovci – Triglav 11:0.

Hokejistke Moravskih Toplic

Preglejmo ob koncu prispevka še izide v pomurskih nogometnih ligah:

Pomurska liga, 3.kolo: Odranci – Veržej 4:1, Radenska Slatina – Serdica Goričanka 0:4, Turnišče – Grad 1:0, Tromejnik Montpreis Kuzma – Črenšovci 0:2, Rakičan – M-Trade Radgona 4:0, Polana – Bistrica 1:0 in Dobrovnik – Čarda Martjanci 2:3. Na lestvici vodita z 9 točkami Čarda in Odranci.

Soboška medobčinska nogometna liga, 3. kolo: Bogojina – Ižakovci 1:4, Šalovci – Lipa 3:6, Apače – Roma Vanča vas 8:1, Cankova – Bakovci 3:2, Dokležovje – Hodoš 1:1 in Cven – Kema Puconci 1:1. Na lestvici vodita Apače in Dokležovje s 7. točkami.

Lendavska medobčinska nogometna liga, 3.kolo: Mostje – Graničar 2:1, veterani Nafte – Kobilje 2:9, Nedelica- Panonija Malibu 0:0 in Čentiba Hungarikum Olimpija Dolga vas 4:1. Na lestvici vodi Kobilje z 9. točkami.

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%