Šport

Nedeljske športne novice, 10.9.23

today10.09.2023

Ozadje
AD

V Murski Soboti in v Radencih sta bili odigrani zadnji tekmi 3. kvalifikacijske skupine v nogometu za uvrstitev v žensko ligo prvakinj. V tekmi za prvo mesto je ciprski Apolon premagal gruzijski Samegrelo s 3:0, v tolažilnem finalu pa je v Radencih Mura Nona bila boljša od Ljubotena iz Severne Makedonije s 7:1. V nadaljnje kvalifikacije so se uvrstile zmagovalke skupine, nogometašice Cipra.

V 7. kolu 2. slovenske nogometne lige so igralci Klime Tratnjek Beltinci znova prijetno presenetili, saj so v Velenju premagali ekipo Rudarja z 1:0. Zmagoviti zadetek za Beltinčane je dosegel Jan Bruno Kralj, kar je že njegov tretji zadetek v sezoni.

Nogometaši Nafte 1903 so v Lendavi razočarali, saj so pred 350 gledalci proti oslabljeni bivši prvoligaški ekipi Tabora iz Sežane igrali samo 0:0. V naslednjem kolu bo v petek 15. septembra ob 16.30 v Beltincih prekmurski derbi med Klimo Tratnjek Beltinci in Nafto 1903 iz Lendave.

V 4. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je v Ljutomeru 220 gledalcev spremljalo zmago ekipe Avto Rajh Ljutomer proti Brežicam s 3:0. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Luka Nemec v 15. in 34. minuti in Nino Bertalanič v 70. minuti.

V 5. kolu 2.slovenske kadetske nogometne lige – vzhod je Tabor v Mariboru premagal Veržej Šparto Slatino s 4:1, Aluvar Beltinci pa je v prekmurskem derbiju bil poražen od Nafte s 3:0.

V 5. kolu 2. slovenske lige – vzhod U – 15 je Nafta 1903 premagala Aluvar Beltince s 3:1, Tabor Maribor in Veržej Sparta Slatina pa sta igrala 2:2.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: Apače – Roma Vanča vas 8:1, Cankova – Bakovci 3:2 in Cven – Kema Puconci 1:1.

V Novem mestu je bilo državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu, kjer so sodelovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava. Naslov državnega prvaka je osvojil Tian Kuzma s sestavljenim lokom v kategoriji U – 18. Zvonko Štampar se je med člani starimi nad 50 let z golim lokom uvrstil na 4. mestom, sedma pa sta bila z ukrivljenim lokom: Rok Žalig in Bor Bratkovič Odar med mlajšimi lokostrelci od 13. do 15. leta.

Tian Kuzma

V Mariboru je bilo državno prvenstvo društev Zveze slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju, kjer so bilo odlični tekmovalci soboškega društva. Ženska ekipa Murske Sobote v postavi Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanuša je moštveno zasedla drugo mesto. Posamično so postali državni prvaki Silva Mlinarič v kategoriji vida B – 1, Danilo Kreslin v kategoriji vida B – 3 in Dušan Cigüt v kategoriji B – 4. Posamično je v ženski konkurenci bila druga še Marija Jurančič in tretja Milica Ivanuša.

Nova sezona v prvi slovenski ligi v hokeju na travi se ni začela razveseljivo. Tekme v Lipovcih med Lipovci in Moravskimi Toplicami ni bilo, ker gostje niso imeli zadostnega števila igralcev. Tekma bo tako najverjetneje registrirana z rezultatom 3:0.

Na ribniku Podgrad je bil osemurni ribiški maraton za dvojice, na katerem je sodelovalo 28 ribičev, ki so skupno prinesli na tehtanje okrog 200 kg rib. Zmagala je dvojica: Andreas Karinar iz Lutvercev in Matjaž Perša iz Gornje Radgone z 29,0 kg ulovljenih rib, druga je bila dvojica: Franc in Luka Lesjak iz Radenec z 28,1 kg, na tretje mesto pa sta se uvrstila Peter Pridigar iz Maribora in Sebastjan Matjašič s Ptuja z 21,3 kg ulovljenih rib.

Na kegljišču Vikenda v Radencih ostaja teden dni do zaključka memoriala Miroslava Steržaja v kegljanju. Trenutno je v vodstvu Ljutomerčan Miko Steržaj, član mariborskega Konstruktorja s 597 podrtimi keglji, drugi je Jani Steržaj iz Radenske, ki je podrl 588 kegljev in na tretjem mestu Igor Mojškerc iz Ograjce s 568. podrtimi keglji. Tekmovanje bo trajalo do 16. septembra.

Teden dni pred koncem vodi Miko Steržaj (drugi z leve)

V zaostalem srečanju 2. državne šahovske lige vzhod sta se v Kamnici III. ekipa Ptuja in III. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote razšli brez zmagovalca ob izidu 3:3. Za Pomgrad sta zmagala: Ema Lukač in Jožef Sedonja, remizirala pa sta Vili Baša in Andre Keglevič.

Ema Lukač

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%