Šport

Šport, 4.9.23

today04.09.2023

Ozadje
AD

V Murski Soboti na zadnji tekmi 6. kola 1. slovenske nogometne lige je Mura pred 2.500 gledalci izgubila z Olimpijo z 1:3 in v letošnji sezoni še naprej ostaja brez domače zmage. Ljubljančani so povedli z zadetkom Ruia Pedra v 20. minuti, na 1:1 je izenačil Dardan Šabanađaj v 27. minuti, kar je bil tudi izid polčasa. V drugem je Olimpija po boljši igri in napaki Murine obrambe zadela še dvakrat, uspešen je bil Timi Max Elšnik iz 11-metrovke v 65. minuti ter Mustafa Nukič v 85. minuti. Olimpija se je s četrto zmago na tretjem mestu vodilnemu Celju približala na štiri točke, Mura pa je šesta s šestimi točkami a že z desetimi zaostanka za prvim mestom. Zdaj je na vrsti reprezentančni premor, črno beli pa bodo naslednjo tekmo igrali čez 14 dni doma proti Bravu.

Na 8. memorialu Mirka Ungerja v namiznem tenisu, je v Murski Soboti sodelovalo 69 igralcev iz šestih držav. Med ženskami do 49 let je zmagala Ana Gergek iz Murexina Keme Puconci, v kategoriji nad 50 let pa Jasna Kačer iz Slovaške, po rodu iz Murske Sobote z dekliškim priimkom Breznik. V super finalu je zmagala Ana Gegek, ki je premagala Jasno Kačer in prvič osvojila prehodni pokal. Med člani do 39 let je bil najboljši Filip Godina iz Čakovca, drugi je bil Jure Smodiš iz Murexina Keme, tretja pa Luka Šantavec iz Sobote in Jaka Zelko iz puconskega kluba. Med igralci do 49 let je zmagal Stanislav Lošič iz Slavonskega broda, med igralci do 59 let Aleš Knez iz Hrastnika, drugi je bil Smiljan Mekicar iz Sobote, v kategoriji do 69 let starosti pa je bil najboljši Rajko Veronik iz Vuhreda. Sobočanec Igor Vinčec je bil drugi. Jože Žekš iz Sobote je zmagal v kategoriji nad 70 let. V absolutni konkurenci je bil najboljši Mitja Horvat pred Bojanom Ropošo, oba iz soboškega kluba, tretji pa bil Jure Smodiš iz Murexina Keme.

V turškem Izmirju poteka Balkansko prvenstvo za veterane v atletiki. Drugi dan prvenstva v metalskem troboju je bil Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci drugi v metu kladiva in v metu gire ter četrti v suvanju krogle.

Na atletskem balkanskem prvenstvu kategorije U – 18 v turškem Sivasu pa je nastopila za slovensko reprezentanco tudi Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Klara Janža je bila članica zmagovite štafete 4 x 100 metrov za katero so tekle še Daša Karner, Hane Sekne in Pika Bikar Kern. V teku na 400 metrov se je Klara Janža uvrstila na 8.mesto.

Na ultratriatlonu v avstrijski Radgoni je na 7,6 km plavanja, 360 km kolesarjenja in 84,4 km teka nastopilo 25 triatloncev iz 8 držav. Med to elitno druščino je bilo tudi Štefan Buzeti iz Bakovec, član Športnega društva Team turbo Tropovci, ki je se uvrstil v času 34:02,15 na solidno 14. mesto.

Na hipodromu v Stožicah je bil 33. kasaški derbi, elitna dirka za 4 letne kasače. Med 12-imi kasači je zmagala Jerca na vajetih Darje Dolinšek Trontelj iz Stožic, med prleškimi kasači je bil Lenno na vajetih Jožeta Sagaja četrti in Unca na vajetih Slavka Jureša peta. Na kasaški dirki z naslovom Ljubljanska milja je zmagal Maugli pod taktirko Jožeta Sagaja.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Čakovcu, je sodelovalo 68 šahistov iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Po devetih kolih je zmagal s 7,5 točkami Goran Šegović iz Slobode Mihovljan pred Ivanom Maravičem iz Zagreba in Luko Skuhalo iz Ljutomera, članom Šahovskega društva Gornja Radgona. Oba sta zbrala po 7 točk.

 

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
0%